MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2018 13:00 , de Florian Gheorghe

EXCLUSIV/Adrian Romcescu, la 32 de ani de la moartea prietenului său, Aurelian Andreescu. ”N-am putut să ne luam rămas bun. S-a stins după ce eu am plecat din țară”

Distribuie

Zilele trecute s-au împlinit 32 de ani de când s-a stins cea mai importantă voce masculină pe care a dat-o muzica ușoară românească, regretatul Aurelian Andreescu. Cel ce i-a fost cel mai bun prieten, maestrul Adrian Romcescu, nu-l poate uita pe artistul în umbra căruia s-a format și consacrat. Și, în fiecare an, pe 22 iulie, odată cu doliu în sufletul său, este prezent la mormântul maestrului său, ce se odihnește în Cimitirul ”Ghencea”.

Unul din regretele lui Adrian Romcescu este că nu a putut să-și ia rămas bun de la prietenul său, trecut în neființă 86, căci cu doar câteva luni înainte, a ales să rămână în Danemarca, țară unde a locuit și cântat 30 de ani.

Pe când aveam 23 de ani am devenit apropiați. Am împărțit de sute de ori camera de hotel în turnee. Făceam o gașcă frumoasă, Aurică, eu și Cornel Constantiniu (FOTO). 4 ani am făcut concerte de stadion doar noi doi pe afişe. Au fost ani frumoşi, în care ne-am răsfăţat în viaţă. Da, mulţi sunt de parere că semănam cu Aurică, încă nu l-am copiat niciodată, el ştia asta” a povestit Romcescu. 

”S-a stins imediat după ce am plecat şi a riscat enorm pentru mine.”După Romcescu trebuie să pun punct. Nu am mai remarcat niciun nume în muzica uşoară”,  a declarat despre mine în ”Flacăra”, o publicație comunistă. A avut mare curaj să vorbească despre un fugar”, își aduce aminte compozitorul Adrian Romcescu (62 ani), a cărui asemănare cu Aurelian Andreescu a fost întotdeuna izbitoare.

Era introvertit şi sincer și nu făcea niciodată compromisuri. Ştia cele mai multe bancuri negre. O persoană cuminte şi matură, nu-l interesa flirtul. Mai degrabă un loc liniştit unde să spună bancuri, să mânânce, să bea un pahar”,  ne povestește cu nostalgie Romcescu despre solistul ce a fost model pentru sute de alți artiști.

”Îl iubeam amândoi pe Tom Jones îl imitam amândoi!”

CITESTE SI:

EXCLUSIV/ Loredana, soția lui Bodo, ține conferințe creștine pentru adolescente. Le vorbește despre ”planurile lui Dumnezeu” și conduce rugăciuni colective

Citește mai multe despre adrian romcescu, aurelian andreescu și Cornel Constantiniu pe Libertatea.

Comentarii