Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

EXPERIENŢĂ cu GREUTATE pentru IULIANA TUDOR! „Coloana vertebrală, spatele, genunchii şi articulaţiile MĂ DUREAU după 5 MINUTE!” | FOTO

De Dana Aramă,

Iuliana Tudor a avut parte de o premieră. Ea a încercat, pentru prima oară, un echipament de filmare performant, dar foarte greu. Este vorba despre steadicam, care cântăreşte 32 de kilograme.
Binecunoscuta prezentatoare de la TVR n-a fost speriată de greutatea echipamentului şi l-a încercat, însă nu a rezistat decât cinci minute.
Experienţa trăită a făcut-o pe Iuliana Tudor să îşi aprecieze şi mai mult colegii care lucrează cu acest timp de echipament.
Astăzi am trăit o experienţă senzaţională! Am pus pe mine cel mai greu echipament de filmare: steadicam!
Este un dispozitiv preluat din tehnica militară şi adaptat producţiei de televiziune, care oferă o calitate vizuală artistică deosebită. Are 32 kg!!!
Fac echipă de 15 ani cu doi cameramani extraordinari care lucrează pe steadicam de aproximativ 10 ani! Laurenţiu Bengescu şi Ionică Istrate.
Este prima oară când am avut curajul să încerc acest echipament pe mine. E impresionantă solicitarea pe care o impune.
Eu l-am putut ţine 5 minute făcând câţiva paşi. Colegii mei lucrează cu steadicam-ul ore întregi la repetiţii şi apoi în direct la emisie!
Coloana vertebrală, spatele, genunchii şi cred că toate articulaţiile mă dureau după 5 minute. Iar la asta se adaugă efortul mental creativ în materie de imagine.
Mă înclin în faţa colegilor mei, performeri de atâţia ani pe un aparat care, dacă e mânuit de un profesionist, oferă perspective unice în materie de imagine tv!„, a mărturisit Iuliana Tudor.

Close
Închide
  Close