MENIU CAUTĂ
08 Sep. 2018 16:09

Experiență culinară cu chef Florin Dumitrescu, pentru câștigătorului concursului din aplicația ,,Chefi la cuțite”

Distribuie

Un chef valoros ascunde multe secrete culinare, iar pentru un pasionat de gastronomie și un fan ”Chefi la cuțite”, un curs de gătit alături de unul dintre jurații show-ului se poate transforma într-o experiență unică.

De asta a avut parte Leonard Chiru, câștigător al concursului desfășurat în aplicația „Chefi la cuțite', ce a avut ocazia să fie ucenicul lui Florin Dumitrescu pentru o zi, în bucătărie.

Tânărul în vârstă de treizeci și doi ani, ce lucrează ca specialist IT, a mărturisit că gătitul este o modalitate de a se relaxa după o zi grea la muncă. Această pasiune, după cum a declarat, este moștenită de la mama sa, care acum îi și încredințează o parte din sarcinile din bucătărie. Tocmai de aceea, Leonard a fost curios să afle cât mai multe tehnici, trucuri și secrete de plating de la chef Florin Dumitrescu: 'Peste patru ore și jumătate va fi pregătit să participe la !', a declarat juratul, cu încredere, la începutul cursului.

Ziua a început cu câteva noțiuni simple de gastronomie, ordonate într-o succesiune firească, ce stă la baza realizării multor preparate. Cu ajutorul lui chef Florin Dumitrescu, care i-a fost mentor la bancul de lucru, Leonard a pregătit întâi o supă de bază, care a putut fi folosită ulterior și în componența sosurilor. De la pui crocant, legume sotate, la mușchi de vită, sau sosuri ce completează perfect frăgezimea cărnii de pe grătar, câștigătorul a învățat în câteva ore secretele celor mai delicioase rețete: 'Dacă la finalul acestei zile știi să faci măcar maioneză, eu sunt mulțumit!', a glumit chef Dumitrescu.

Citește și

INTERVIU EXCLUSIV/Talida Tolnai, handbalista medaliată cu bronz la Euro 2010, e vânzătoare în Zalău. 'Am fugit de sport, sunt fericită acum!'

Comentarii