MENIU CAUTĂ
09 Mar. 2018 09:00

Femeile din viața lui Vladimir Putin: De la soție, la presupusele amante

Distribuie

Vladimir Putin, în vârstă de 65 de ani, nu s-a ferit niciodată să facă publice fotografii cu el în diferite vacanțe, practicând sporturi sau alte activități care să îl facă ”uman”, dar viața privată a președintelui Rusiei a fost mereu un subiect tabu.

Vladimir Putin candidează pentru un nou mandat de președinte, în cadrul alegerilor prezidențiale din Rusia, care se desfășoară pe 18 martie. În fiecare zi, până la deschiderea urnelor, Libertatea.ro vă prezintă un material despre viața și ascensiunea la putere a liderului de la Kremlin, precum și detalii despre acest scrutin.

Se cunosc puține lucruri despre viața privată a președintelui rus. El s-a căsătorit în anul 1983, pe când avea 30 de ani, cu Liudmila Shkrebneva, atunci de 25 de ani, iar împreună au două fete: Maria și Ecaterina. Maria Putin s-a născut pe 28 aprilie, 1985, în Leningrad, iar Ecaterina Tikhonova un an mai târziu, pe 31 august, în Dresda, Germania.

Vladimir și Liudmila, 31 de ani de căsnicie

Cei doi s-au căsătorit pe 28 iulie 1983. Imaginile de la nuntă făcute publice arată un Vladimir Putin tânăr și o Liudmila fericită, îmbrăcată într-o rochie albă, modestă, ținându-se de mână în fața unei mașini negre. Liudmila Putina a lucrat ca stewardeză pentru PJSC Aeroflot, cunoscută și sub denumirea de Rus Airlines.

După 31 de ani de căsnicie, în 2014, Vladimir Putin și soția sa au divorțat. Liudmila i-a fost alături atât în ultima parte a perioadei în care a lucrat pentru KGB, locuind o perioadă în Germania, acolo unde s-a născut a doua lor fiică, și apoi după ce s-a întors în Rusia. Ea l-a susținut în perioada de ascensiune, de la consilier al primarului din Sankt Petersburg, apoi șef al FSB, premier și pe parcursul mandatelor de președinte.

Cele două fiice ale președintelui rus, Ecaterina și Maria au studiat amândouă la Universitatea din Sankt Petersburg. Maria a teminat Medicina, în timp ce Ecaterina s-a înscris la Studii Orientale, niciuna dintre ele nu a fost văzută vreodată în campusul studențesc. Cele două tinere au fost înscrise la Universitate cu nume false, din motive de securitate.

Fiica cea mică a lui Putin este căsătorită cu Kirill Shamalov, om de afaceri rus. Ea este dansatoare și director al Fundațieia Naționale pentru Dezvoltare Intelectuală și Centrul Național pentru Resurse Intelectuale. Cuplul este extrem de bogat potrivit presei ruse. Averea lor se ridică la peste 2 miliarde de dolari. Ea şi soţul ei deţin, printre altele, şi unul dintre cele mai importante combinate petrochimice din Rusia, Sibur, dar şi o vilă de lux în oraşul Biarritz, din sud-vestul Franţei, a cărei valoare imobiliară se ridică la 3,7 milioane de dolari.

Interesant este faptul că Ecaterina a renunțat la numele tatălui său și a ales să ia numele de fată al bunicii ei, fiind cunoscută drept Katerina Vladimirovna Tikhonova.

Maria este cea mai misterioasă dintre cele două surori. Potrivit presei ruse, ea se află într-o relație cu omul de afaceri olandez Jorrit Faassen și lucrează ca cercetător medical în Haga, acolo unde cei doi au locuit.  Cunoscută în familie drept Masha, aceasta a fost numită după mama președintelui.

În 2013 presa a scris că Maria și iubitul ei ar fi părăsit Olanda și și-ar fi vândut apartamentul de lux pe care îl dețineau, după ce primarul localităţii olandeze a cerut deportarea acesteia ca urmare a accidentului aviatic din Ucraina în urma căruia 193 erau olandezi și-au pierdut viața. de atunci nu se mai știe nimic referitor la Masha Putina.

Alte femei din viața lui Vladimir Putin după divorțul de Liudmila

  • Alina Kabaeva

Superba gimnastă medaliată cu aur a fost legată de numele lui Vladimir Putin încă din 2008, dar ea a negat întotdeauna o relație cu liderul de la Kremlin. Totuși există zvonuri că cei doi au chiar o familie secretă împreună, Kabaeva, în vârstă de 34 de ani, ar fi dat naștere unui copil al președintelui rus în 2015.

Nimeni nu a confirmat știrea, iar un purtător de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat: „Informațiile despre un copil nou-născut al lui Vladimir Putin sunt false”.

De la vârsta de trei ani, bruneta practică gimnastica, iar în 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, a fost medaliată cu aur. De asemenea, ea are în palmares opt medalii de aur la două campionate mondiale, în 1999 în Osaka și în 2003 la Budapesta.

În februarie 2017, Alina a fost văzută purtând un inel de argint pe degetul de logodnă.

  • Wendi Deng

Presa a scris că Putin a avut o relație cu Wendi Deng, fosta soție a mogulului media Rupert Murdoch. O sursă de la Kremlin a declarat că lucrurile sunt ”foarte serioase” între cei doi.

Perechea s-ar fi întâlnit prin intermediul unui miliardar rus. Acesta ar putea fi chiar Roman Abramovici, mai ales că atât Wendi Deng, cât și Putin sunt cunoscuți ca fiind apropiați ai proprietarului clubului de fotbal din Chelsea.

Deng a negat întotdeauna relația.

  • Alisa Kharcheva

Anul trecut, despre Putin s-a scris că ar fi noul iubit al tinerei Alisa Kharcheva, un model rus de 23 de ani. Președintele i-ar fi cumpărat acesteia un apartament într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere ale Moscovei.

Finalista Miss Russia i-a atras atenția lui Putin după ce ia trimis un pisoi când a împlinit 60 de ani.

De asemenea, când avea 19 ani, ea a fost Miss April într-un calendar dedicat președintelui.

  • Doamna cu geanta roșie

În iulie, s-a scris că liderul de la Kremlin are o nouă iubită după ce a fost fotografiat închizând una unei mașini în care se afla o femeie care avea o geantă roșie.

Un purtător de cuvânt al lui Putin a transmis că pasagerul misterios căruia i-a închis președintele ușa este parte a echipei lui de securitate, dar presa nu a fost mulțumită cu răspunsul primit.


Citește și: Care este averea lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei ar fi cel mai bogat om din lume


 

Citește mai multe despre lyudmila putina, Vladimir Putin, Alegeri și Divort pe Libertatea.

Comentarii