MENIU CAUTĂ
01 Sep. 2013 09:44 , de Geo Berciu

Fetiţa Elenei Băsescu se va numi Sofia Raisa! Vezi ce SEMNIFICAŢIE au numele!

Distribuie

Semnificaţia numelelor alese de căre părinţi este una deosebită. Numele "Raisa" îşi are originea în limba ebraică şi înseamnă "trandafir". În originea greacă, Raisa înseamnă "fără griji", iar în originea slavă, numele de fata Raisa înseamnă "preaiubită"

De asemenea, în onomastica slavă este un nume des întâlnit, iar traducerea este extinsă, ea fiind interpretată şi ca cea luminoasă, cea înflăcărată, femeia curajoasă, femeia mândră.

Numele „Sofia” este de origine greacă şi are semnificaţia de înţelepciune. Întâlnit cu precădere în epoca bizantină, fiind purtat de soţiile împăraţilor bizantini Iustin şi Iustinian, Sofia este folosit astăzi de aproape toate popoarele europene.

Etimologic „Sofia” derivă din cuvântul grec „sophie” care înseamna înţelepciune. Sofia era, de altfel, Zeiţa Înţelepciunii la greci.

Nu ştim dacă în alegerea numelor cei doi părinţi au ţinut seama de tradiţie, mai ales că unii preoţi ai Bisericii orodoxe nu sunt prea încântaţi de punerea mai mulor nume copiilor.

„Este o meteahnă a zilelor noastre cu punerea de nume dublu şi triplu copiilor. Cred că este slăbiciunea părinţilor, care asaltaţi de multele influenţe şi rupţi de realităţile creştine nu se pot hotărî la un nume care să-i reprezinte. Acest lucru se vindecă prin întoarcerea către Dumnezeu”, spunea Pr. Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, în urmă cu doi ani într-un interviu pentru agoracreştina.ro

Comentarii