Filme cu roboți – top 12 producții de excepție

Inteligența artificială a fost dintotdeauna un subiect controversat, însă cele mai bune filme au fost desemnate, nu de puține ori, filmele cu roboți. Mai jos îți prezentăm cele mai cunoscute, dar și cele mai bune filme cu roboți din toate timpurile.

EX MACHINA – unul dintre cele mai urmărite filme

Dacă atunci când spui roboți te gândești doar la genul masculin, acest film îți schimbă percepția și depășește limitele. Filmul EX Machina face parte din categoria de filme SF și este o distopie despre inteligența artificială, mai exact, un film care ne spune că în viitor nu vom mai putea deosebi oamenii de roboți.

Filmul o are în prim plan pe Alicia Vikander, Ana Karenina, iar povestea constă într-un studiu în domeniul inteligenței artificiale. La studiu este invitat să participe un tânăr programator, iar rolul acestuia este să evalueze calitățile umane ale unei femei robot. Acțiunea ia cu totul altă întorsătură atunci când tânărul ajunge să se îndrăgostească de robot.

EX Machina – trailer

Transformers – cel mai vizionat film cu roboți

Întreaga producție Transformers a avut un succes neașteptat și a primit numai aprecieri din partea criticilor, chiar dacă mulți se așteptau să fie un eșec din cauza faptului că în rolul principal era o femeie. Filmul cu roboți Transformers îți arată povestea a două specii de roboți care se luptă pentru a hotărî soarta Universului.

Ad placeholder
Raed Arafat, mesaj cinic pentru protestarii din Piața Victoriei: Îi așteptăm la spital
Recomandări
Raed Arafat, mesaj cinic pentru protestarii din Piața Victoriei: Îi așteptăm la spital
 
Transformers – trailer

Filme cu roboți – Chappie

Unul dintre cele mai frumoase filme cu roboți, deoarece Chappie este primul robot care poate gândi și trăi sentimente proprii. El este considerat cel mai infantil robot din istoria cinematografiei, este inocent ca un bebeluș și are o minte ușor influențabilă, care nu îl ajută să decidă singur ce este mai bine pentru el. Chappie este un robot diferit, el pictează, ascult muzică, se miră de ce-l înconjoară și pune întrebări filozofice.

Chappie – trailer

The Avengers: Age of Ultron

A fost considerat cel mai bun film cu supereroi din anul 2015. Ultron este tot un robot, creat de Iron Man, cu scopul de a controla armata de roboți pe care acesta o deține. Însă, planurile se schimbă atunci când Ultron decide că vrea să declare război rasei umane, iar singurii cu care el se poate războii sunt, evident, Răzbunătorii.

Ad placeholder
Noi imagini cu Andreea Esca de la petrecerea unde nu s-au respectat regulile sanitare. Vedeta, filmată chiar de PRO TV cu și fără mască la eveniment
Recomandări
Noi imagini cu Andreea Esca de la petrecerea unde nu s-au respectat regulile sanitare. Vedeta, filmată chiar de PRO TV cu și fără mască la eveniment
 
The Avengers: Age of Ultron – trailer

Terminator: Genisys

La 30 de ani de la prima apariție, robotul T-100 este reinventat și adus în cinematografe. Îl vei putea urmări pe Arnold Schwarzenegger într-un rol care a făcut istorie, dar și pe Emilia Clarke, care va face parte din distribuție.

Terminator: Genisys – trailer

În producție îi vei urmări pe Arnold Schwarzenegger și Linda Hamilton. Filmul Terminator a fost considera unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile, deoarece în anul 1984, atunci când a fost realizat filmul, efectele speciale și scenele deosebite din film erau considerate cu adevărat impresionante.

Terminator – trailer

Wall-E – unul dintre cele mai apreciate filme cu roboți

Un film ce are în prim plan povestea roboțelului Wall-E, în anul 2007, atunci când pământul a fost acoperit în totalitate de gunoaie, din cauza oamenilor. Toate aceste gunoaie trebuiau strânse de roboți, cu scopul de a face planeta locuibilă din nou. Însă, are loc o eroare, iar singurul robot activ se dovedește a fi Wall-E, care, într-un final, o întâlnește pe Eve, un alt robot care este trimis de oameni pentru a vedea cum sunt lucrurile pe Pământ.

Ad placeholder
 
Wall-E – trailer

Edward Scissorhands

În acest film vei urmări povestea unui savant care trăiește într-un castel abandonat și care pune la cale un proiect total neobișnuit. Acesta dă viață unui personaj ciudat, pe jumătate om și pe jumătate robot, însă, din păcate, savantul moare înainte de a-i înlocui creaturii mâinile foarfece cu mâini adevărate. Din acest motiv, Edward trebuie să fie puternic și să se confrunte cu răutatea oamenilor din jur.

Edward Scissorhands – trailer

RoboCop – cel mai cunoscut film

Acțiunea se desfășoară în Detroit, undeva în viitor, acolo unde o întreagă anarhie este condusă de o corporație mamut. Compania a dezvoltat un robot de luptă uriaș, dar care le-a scăpat de sub control. În momentul în care un polițist este omorât, compania decide că este o oportunitate să modifice robotul, iar corpul polițistului este reconstruit și montat în oțel, purtând denumirea de RoboCop. Ulterior, robotul devine arma principală în lupta gangsterilor.

Ad placeholder
RoboCop – trailer

Sinopsis Star Wars: Episode I – The Phantom Menace

După 22 de ani de la primul film din seria Războiul Stelelor, apare încă un episod din epopeea intergalactică: Amenințarea fantomei. Este o capodoperă cinematografică datorită acțiunii, actorilor și efectelor speciale. Scena memorabilă a filmului este momentul urmăririi în deșert, atunci când sunte de creaturi se fugăresc, se accidentează și se ucid reciproc.


Sinopsis Star Wars: Episode I – The Phantom Menace – trailer

The Iron Giant

Un băiețel care visa cu ochii deschiși în fiecare zi la momentul în care extratereștrii vor invada Pământul, aude cum un robot uriaș a căzut undeva, în apropiere, într-un lac.

Ad placeholder

Acesta nu stă pe gânduri și pleacă în căutarea robotului și chiar ajunge extrem de repede la el. Găsește un robot de 15 metri, pe care îl scoate din apă și îl ascunde la prietenul său cel mai bun, un sculptor nonconformist. Zvonul se împrăștie repede în oraș, toată lumea începe să se teamă, iar între timp, robotul învață și să vorbească, este extrem de prietenos și curios.

The Iron Giant – trailer

A.I – Artificial Intelligence

Este producția care prezintă cum tehnologia avansează extrem de repede, cu o viteză astronomică, totul este monitorizat, alimentele sunt create sintetic, iar persoanele din jur care ajută la îngrijirea casei, grădinărit, servit masa nu sunt oameni, ci sunt roboți. Toți roboții sunt priviți drept aparate sofisticate, care nu au suflet și sentimente. Totul se schimbă atunci când Cybertronics Manufacturing găsește soluția, să creeze un băiat robot, primul robot programt și să iubească, pe numele său David.

Ad placeholder

A.I – Artificial Intelligence – trailer

12 dintre cele mai bune filme cu roboți pe care merită să le vezi. Povestea fascinantă a filmelor te va impresiona.

Citeşte şi:

Filme cu vampiri – producții care întrec orice limită a imaginației

Filme fantastice – top 12 filme care îți formează un univers magic

Filme acțiune – cele mai bune filme de acțiune pe care nu trebuie să le ratezi

Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
HOROSCOP
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează