Ce filme motivaționale îți recomandăm să vizionezi

De multe ori filmele ne prezintă lecții de viață și evenimente pe care merită să le considerăm cu adevărat importante. Ți-am pregătit o listă a celor mai bune producții, care vor avea un impact pozitiv puternic asupra gândirii tale. Vezi care sunt cele mai bune filme motivaționale!

Aquarius

Este un film de dramă ce are în prim-plan povestea personajului principal, o femeie văduvă, trecută de a doua tinerețe. Sonia Braga o interpreteaza pe Clara, femeia care încearcă cu disperare să lupte împotriva unui sistem abuziv care nu îi permite să își trăiască viața după propriile reguli. Agenții imobiliari au pus gând rău clădirii în care femeia locuiește și încearcă din răsputeri să o dea afară.

Le Mans 66 Ford vs Ferrari – drama sportivă a anului 2019

Din lumea sportului fac parte doar persoane ambițioase și determinate în câștigarea competițiilor sportive. În acest film vei putea urmări povestea a doi eroi din lumea curselor de mașini, dar care au cam fost dați uitării, iar acum încearcă să-și demonstreze puterile în fața eternei echipe câștigătoare, Ferrari. Este în prim-plan povestea a două personaje care încearcă, oricât de greu ar fi, să depășească orice obstacol, prin multă muncă și creativitate. Filmul a fost nominalizat la premiile Oscar pentru cel mai bun film.

EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Recomandări
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro

The two popes – unul dintre cele mai bune filme biografice

Acțiunea filmului este inspirată din fapte reale, iar asta a transformat pelicula într-una apreciată și respectată în lumea filmului. The two popes este un film biografic ce are în prim-plan prietenia ultimilor doi papi. Dincolo de asta, motivația vine din acțiunea ce are la bază greșelile pe care toți ajungem să le facem o dată în viață, dar și înțelepciunea pe care o dobândim pentru a depăși orice obstacol.

The Kings Speech

Filmul motivațional The Kings Speech este unul dintre cele mai bune filme care te poate ajuta să scapi de teama de a vorbi în public. Premiat cu Oscarul pentru cel mai bun film, actorul Colin Firth, care îl interpretează pe rege, reușește să emane, prin discursurile sale bâlbâite și pline de emoție, încrederea pe care oricare dintre noi ar trebui să o avem în propria persoană, în ciuda lacunelor de exprimare.

Never. Rarely. Sometimes. Always

Un film motivațional ce poate fi catalogat drept o experiență uneori greu de privit. Filmul are în prim-plan drama unei adolescente însărcinate, care se luptă să iasă învingătoare din situațiile grele prin care trece. Un film care te ajută să înțelegi că poți avea puterea și capacitatea să depășești orice greutate, atunci când pornești cu încredere în tine.

România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice
Recomandări
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice

Palm Springs

Un film motivațional comedie, care te va ajuta, prin acțiunea plină de suspans și pe alocuri distractivă, să înveți să privești partea plină a paharului. Când simți că orice ai face nu evoluezi și nu avansezi în cariera profesională, și te simți lipsit de energie și încredere, ar trebui să privești comedia romantică Palm Springs, pentru un plus de motivație și inspirație.

Filme motivaționale – Mr. Nobody

Un film motivațional mai vechi, dar de actualitate și astăzi datorită poveștii impresionante. În film vei putea urmări povestea de viață a lui Nemo, ultimul muritor rămas pe Pământ. Vei putea înțelege cum, în viață ai parte întotdeauna de momente-cheie, însă cel mai important este să îți urmezi calea și să încerci să nu îți complici existența. Să știi întotdeauna să acționezi și să iei cele mai bune decizii pentru tine, deoarece fiecare decizie luată îți poate aduce un infinit de posibilități în avantajul tău. Filmul care te va face să înțelegi că, dacă îți propui, orice este posibil.

The Conductor

Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”
Recomandări
Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”

Filmul motivațional care cuprinde toate etapele prin care o persoană trece atunci când își urmează cu sârguință misiunea. Filmul prezintă imaginea unei epoci în care femeile nu sunt lăsate și nici încurajate să își urmeze calea, însă Antonia, o tânără de 24 de ani, vrea să demonstreze tuturor că va ajunge un dirijor celebru. Imboldul pe care aceasta îl simte pentru a-și urma calea o ajută să depășească orice obstacol pe care îl întâmpină. De la lipsa validărilor și a confirmărilor până la sprijinul pe care îl poți primi de unde nu te aștepți.

Bohemian Rhapsody

Filmul deja faimos care prezintă povestea de viața a celebrului Freddie Mercury. Este considerat unul dintre cele mai bune filme motivaționale datorită încrederii și asumării pe care Freddie o etalează. A fost un exemplu de asumare, atunci când și-a dezvăluit orientarea sexuală și a fost aspru criticat și marginalizat din această cauză, dar și un exemplu de încredere în sine și determinare. În ciuda piedicilor și jignirilor pe care le-a primit de-a lungul vieții, chiar și neîncrederii din partea propriului tată, Freddie a continuat să demonstreze tuturor că avea să devină o legendă a industriei.

Everest

Filmul în care acțiunea este bazată pe o experiență reală și care prezintă viața unor alpiniști cu experiență și amatori, care merg să escaladeze cel mai înalt versant din lume, moment în care începe un viscol puternic, care ajunge să le schimbe în totalitate expediția și viața. Filmul este impresionant datorită poveștilor transpuse, care te vor ajuta să privești viața cu alți ochi.

1917

În timpul Primului Război Mondial, doi soldați britanici primesc o misiune dificilă: să traverseze teritoriul lăsat în urmă de nemți, care aparent s-au retras, pentru a duce un mesaj important comandantului unui alt regiment britanic pregătit să lanseze un atac. De rezultatul misiunii lor, aproape sinucigașe, depinde viața a 1.600 de soldați britanici.

Hidden Figures

Filmul reprezintă ecranizarea romanului cu același nume semnat de Margot Lee Shetterly și urmărește povestea a trei matematiciene afro-americane care lucrează la NASA și au avut un rol crucial în lansarea programului spațial american. 

The Blind Side

Filmul care o are pe Sandra Bullock în rolul principal prezintă povestea reală a lui Michael Oher, un tânăr de culoare care provine dintr-o familie instabilă și ajunge în grija a doi soți care îi oferă iubire, grijă și o educație potrivită. Michael este înscris într-un colegiu, unde obține o bursă sportivă, joacă fotbal american și, sprijinit de mama adoptivă, ajunge să joace la nivel profesionist.

Cunoscută în special pentru rolurile din filmele de comedie, Sandra Bullock interpretează impecabil un rol într-o dramă care i-a adus Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță.

Hotel Rwanda

„Hotel Rwanda” spune povestea adevărată a lui Paul Rusesabagina, un proprietar de hotel din Rwanda care se transformă într-un erou atunci când adăpostește în hotelul său peste 1.200 de refugiați amenințați cu moartea în timpul genocidului din Rwanda, în anul 1994. 

Pay It Forward

Unul din cele mai emoționante filme cu lecții de viață. Trevor McKinney este un elev care primește de la profesorul de studii sociale, Eugene Simonet, tema de a găsi soluții pentru a face lumea un loc mai bun. Așa se naște ideea „pay it forward” (dă mai departe), un sistem gândit de băiat prin care un om care primește o favoare este încurajat să o răsplătească făcând la rândul său o favoare altor trei oameni necunoscuți. Ideea sa ajunge să schimbe viața multor persoane din jurul său, în special a mamei sale și a profesorului Simonet. 

Whiplash

Ce sacrificii și compromisuri ești dispus să faci pentru a ajunge cel mai bun în domeniul tău? Andrew este un tânăr toboșar înscris la Shaffer Conservatory of Music, una din cele mai prestigioase școli de muzică. Primește șansa unică de a învăța sub îndrumarea unuia dintre cei mai buni, dar exigenți profesori ai școlii, care apelează la metode neortodoxe pentru a-și impulsiona elevii să-și depășească limitele. 

Million Dollar Baby

Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) este o tânără care visează să facă box la cel mai înalt nivel. Îl abordează pe Frankie Dunn (Clint Eastwood), un antrenor care a lucrat cu boxeri uluitori, dar care în ultimii ani s-a înstrăinat de toți cei din jur. Inițial reticent în a accepta să o antreneze pe Maggie, Frankie se lasă convins când își dă seama de potențialul uriaș al tinerei. Aceasta se dovedește nu numai o sportivă desăvârșită, dar și o prietenă de nădejde.

127 Hours

Un alt film motivațional bazat pe o povestea reală. „127 Hours” urmărește povestea lui Aron Ralston, un alpinist care rămâne blocat într-un canion din Utah, după ce un bolovan cade peste el și îi prinde mâna. În timpul luptei sale pentru supraviețuire, la capătul căreia comite un gest dramatic pentru a-și salva viața, Aron își aduce aminte de prietenii, iubitele, familia și cele două excursioniste pe care le-a întâlnit în drumul său. 

Intouchables

Filmul în limba franceză urmărește prietenia emoționantă dintre Philippe, un aristocrat care rămâne paralizat în urma unui accident, și Driss, un tânăr de culoare, abia ieșit din închisoare, pe care îl angajează ca asistent personal. O prietenie neașteptată între doi oameni diferiți, dar care împreună se încurajează reciproc și devin invincibili. 

Spotlight

Câștigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun film, în anul 2016, filmul spune povestea reală a jurnaliștilor de la Boston Globe care anchetează unul din cele mai șocante subiecte de presă: actele de pedofilie comise de zeci de preoți catolici și mușamalizate de Biserica Catolică.

Munca jurnaliștilor a fost răsplătită cu Premiul Pulitzer, în anul 2002. 

Goal! The dream begins

Un film motivațional care îți va demonstra că atunci când îți dorești ceva, indiferent cât de greu și de lung este drumul, vei reuși. Vei urmări povestea unui tânăr care își dorește doar un singur lucru: să devină fotbalist. Acesta trece printr-o serie de momente grele, unele chiar îl descurajează, însă nu se dă niciodată bătut. Ce poți învăța din acest film? Faptul că poți deveni o persoană de succes, trebuie doar să vrei și să nu te lași bătut!

Goal! The dream begins – trailer

The pursuit of happyness – unul dintre cele mai bune filme motivaționale

Cu siguranță unul dintre cele mai urmărite și de succes filme motivaționale. Îl vei urmări pe Will Smith, tatăl care muncește din greu pentru a-i oferi fiului său o viață bună. Este un film cu o poveste impresionantă, o acțiune care te va face să lăcrimezi, dar care te va încuraja să îți urmezi visul. De ce? Pentru că vei vedea cum un tată iubitor își încurajează întotdeauna copilul să lupte pentru visul său, să facă tot ce trebuie pentru a obține ceea ce își dorește.

The pursuit of happyness – trailer

The Theory of Everything

Un film impresionant datorită unei povești gândite impecabil. Vei urmări povestea primilor ani de relație ai unui faimos om de știință, Stephen Hawking și soția sa. Este perioada în care Hawking simte că apar primele semne ale unei boli crunte, care avea să-l paralizeze pe deplin. Povestea filmului te va impresiona deoarece totul este despre luptă, pasiune, dorință, reușită, tot ce ai nevoie pentru a reuși. Ce poți învăța din asta? Faptul că oricât de grea este viața, întotdeauna vei găsi o cale să reușești!

The Theory of Everything – trailer

Extremely Loud And Incredibly Close

Un film cu o poveste emoționantă unde îl vei urmări pe micuțul Oskar, care trăiește o adevărată dramă atunci când își pierde tatăl. Avea o relație extrem de apropiată cu el, însă de acum trebuie să învețe să trăiască fără el. Totul se schimbă atunci când băiețelul găsește un plic și o cheie rămase de la tatăl său, iar el începe o adevărată călătorie a cunoașterii și înțelegerii, care îl vor ajuta să devină un om puternic, așa cum și-a dorit tatăl său.

Extremely Loud And Incredibly Close – trailer

Cinderella Man

Un film care demonstrează că poți renaște oricând din cenușă dacă la bază stau dăruirea, insistența și munca. O producție motivațională pentru oricare dintre noi, deoarece acțiunea este extrem de intensă și bine gândită. Filmul îl prezintă pe James Braddock, un om care își croiește un adevărat drum în viață și devine una dintre cele mai mari legende ale sportului. Care este morala? Faptul că poți schimba orice dacă ai puterea de a crede în tine!

Cinderella Man – trailer

Le Scaphandre et le Papillon – unul dintre cele mai emoționante filme motivaționale

Un film pătrunzător și extrem de emoționant. Vei urmări povestea lui Jean-Dominique Bauby, un tânăr care suferă un accident cerebral, care îl lasă paralizat. El decide că nu trebuie să-și plângă de milă, chiar dacă trece prin această situația, așa că începe o nouă viață deoarece, spune el: „În afară de ochi, mai am alte două lucruri care nu sunt paralizate: imaginația și memoria”.

Le Scaphandre et le Papillon – trailer

The Curious Case of Benjamin Button

Un film poate neobișnuit la o primă vedere, deoarece vei urmări povestea unui bărbat care se naște la 80 de ani, dar care întinerește pe zi ce trece. El își dă seama că nu poate opri timpul oricât de mult și-ar dori, așa că încearcă să se bucure de poveștile pe care le descoperă și pe care le trăiește, dar și de restul bucuriilor. Ce poți învăța din acest film motivațional? Faptul că niciodată nu este prea târziu să fii cine vrei să fii.

The Curious Case of Benjamin Button – trailer

Îți recomandăm să vizionezi și:

  • Filme comedie – Top 20 cele mai bune filme de comedie din toate timpurile;
  • Filme seriale – top 20 de seriale de neratat pe Netflix sau HBO

The Bucket List

„Ultimele dorințe” este filmul care aduce în prim-plan două personaje total diferite: un mecanic și un miliardar. Indiferent de viața pe care cei doi au avut-o, ajung să împartă aceeași cameră de spital și se gândesc ce pot să mai facă în timpul care le-a mai rămas. Ambii au o singură dorință, aceea de a fi mulțumiți cu ceea ce au făcut de-a lungul vieții și de a petrece frumos timpul care le-a mai rămas. Așadar, amândoi pornesc la drum în călătoria vieții lor și ajung să facă lucruri noi, abia atunci dându-și seama că doar în ultimul moment realizăm ce pierdem.

The Bucket List – trailer

12 Years A Slave – filme motivaționale

Unul dintre cele mai puternice filme motivaționale, o dramă istorică biografică. Totul se desfășoară în Statele Unite, înainte de Războiul Civil, atunci când un bărbat de culoare care era liber, este răpit și vândut ca sclav. Acesta ajunge să treacă prin chinuri groaznice, dar și câteva momente mai blânde, însă toată această experiență îl face să nu-și piardă demnitatea și credința.

12 Years A Slave – trailer

Wall Street: Money Never Sleeps

Un film care te va învăța să prioritizezi lucrurile importante în viață. Vei urmări povestea lui Gordon Gekko, cel care fusese odinioară rege pe Wall Street și care era perfect convins faptul că lăcomia este bună. Însă după ce petrece ani buni la închisoare, acesta își schimbă mentalitatea și își dă seamă că trebuie să facă ceva diferit pentru a reuși. Cuvintele lui marcante sunt: „Lucrul pe care l-am învățat în închisoare este că nu banii sunt principalul în viață. Timpul este principal”.

Wall Street: Money Never Sleeps – trailer

20 dintre cele mai bune filme motivaționale din toate timpurile. Îți vor schimba percepția despre viață și te vor ajuta să conștientizezi care sunt cele mai importante valori.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
FANATIK.RO
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
FANATIK.RO
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Observatornews.ro
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli
HOROSCOP
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI