MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Filmul ”Avengers: Endgame” a trecut de 1,7 miliarde de dolari la încasări

Distribuie

Pelicula ”Avengers: Endgame”, ultimul film din seria de 22 realizate de Marvel, a totalizat încasări de 1,714 miliarde de dolari la nivel mondial în nici două săptămâni de la lansare, depășind ”Jurassic World”, scrie revista americană Forbes.

În SUA, ultimul film Avengers a adunat 451,9 milioane, iar în China a depășit pragul de 512,5 milioane de dolari în doar nouă zile.

Estimările arată că pelicula va trece de pragul de 2 miliarde de dolari după week-end-ul care urmează, astfel că va ajunge în topul celor mai populare producții.

Acesta îi are ca protagoniști pe Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man), Chris Evans (Steve Rogers/Captain America), Chris Hemsworth (Thor), Scarlet Johannson (Natasha Romanoff/Black Widow) și Johs Brolin (Thanos).

Topul celor mai vizionate filme din istorie

Cel mai vizioant film din istorie este ”Avatar”, care a strâns 2,788 miliarde de dolari, iar pe locul al doilea se află ”Titanic” – cu 2,187 miliarde, conform Box Office Mojo.

Podiumul este ocupat în acest moment de către ”Star Wars: The Force Awakens”, cu 2,068 miliarde de dolari. Gigantul media Disney, care deține Marvel – producătorul Avengers – deține și studioul Lucasfilm, care a scos pe piață seria Star Wars.

Precedentul film din seria sa, ”Avengers: Infinity War”, a strâns 2,048 miliarde de dolari la nivel mondial.

Disney, cel mai mare conglomerat media din lume, a anunțat recent că va lansa un serviciu de filme online începând cu toamna acestui an, prețurile pornind de la 7 dolari pe lună sau 70 de dolari pe an pentru cei care preferă un astfel de abonament.

Citește mai multe despre Avengers, Disney și Marvel pe Libertatea.

Comentarii