Mergi direct la conținut »
UPDATE | Disney prezintă serviciul său de filme, care concurează direct cu Netflix. Ce filme și seriale poți vedea pe el
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > UPDATE | Disney prezintă serviciul său de filme, care concurează direct cu Netflix. Ce filme și seriale poți vedea pe el

UPDATE | Disney prezintă serviciul său de filme, care concurează direct cu Netflix. Ce filme și seriale poți vedea pe el

Gigantul Walt Disney, cel mai mare conglomerat media din lume, va prezenta astăzi primele detalii despre serviciul său online de filme. Acesta va concura cu Netflix și Amazon Video, dar și noul serviciu prezentat de către Apple. Acesta va avea un preț promoțional de 7 dolari.

De Daniel Ionașcu,

Informațiile vor fi prezentate de către Disney în cadrul unui eveniment la care a invitat analiștii de pe Wall Street.

Numit Disney+, noul serviciu va conține atât filme clasice Disney, cât și producții Marvel și Star Wars.

Producții noi

Din informațiile ajuns în presă până acum, Disney va prezenta un serial bazat pe Star Wars numit ”The Mandalorian” (Mandalorianul). Referința indică spre un serial bazat pe viața vânătorului de recompense Boba Fett.

Alte seriale despre care se așteaptă sunt bazate pe universul Marvel: un show despre Loki, unul despre Vision și Scarlet Witch numit WandaVision și altul care îl portretizează pe Hawkeye.

Un alt serial, numit Falcon and Winter Solider, îi are ca protagoniști pe Anthony Mackie și Sebastian Stan.

Ce este reprezentativ pentru acestea este că actorii principali vor fi aceiași din peliculele Avengers.

Un alt serial este o animație desprinsă din franciza Monsters Inc, numit Monsters at Work (Monștri la lucru – n.r.), care este așteptat în 2020. Monsters este dezvoltat de studioul de animație Pixar, care este proprietatea Disney.

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis
Recomandări

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis

Pe lângă acestea, ar mai fi disponibil un documentar despre universul Marvel, dar și o serie de reality-show-uri. Unul dintre acestea se numește Be Our Guest și este o competiție de gătit între două familii, iar altul se numește Encore și este un musical cu liceeni.

Disney a finalizat recent preluarea 21st Century Fox, astfel că va putea face în curând și filme cu alte personaje din universul Marvel, precum X-Men, Fantastic Four, Wolverine și Deadpool.

De asemenea, prin preluarea Fox, Disney a mai preluat și National Geographic, dar și animația Familia Simpson.

Cât va costa

Momentan, nu se știe prețul abonamentului lunar, dar nu poate fi cu mult diferit de cel oferit de Netflix, principalul rival.

Acesta costă 14 dolari/euro pentru rezoluția 4K UHD și 10 dolari/euro pentru cea HD.

Disney va avea un preț agresiv pentru abonament, care va costa 7 dolari pe lună sau 70 de dolari pe an pentru cei care vor o reducere.

Competiție intensă

Lansarea vine în contextul în care și Apple a anunțat recent noul său serviciu de filme online. Acesta va fi disponibil din toamnă și va avea filme și seriale produse de Steven Spielberg, Oprah Winfrey, Reese Witherspoon și Jennifer Aniston.

Explicaţiile uluitoare ale lui Dincă din rechizitoriul DIICOT. Cum susţine el că a aflat numărul de telefon al bunicului Luizei
Recomandări

Explicaţiile uluitoare ale lui Dincă din rechizitoriul DIICOT. Cum susţine el că a aflat numărul de telefon al bunicului Luizei

Alături de acesta, alte rivale sunt Netflix și Amazon Video, dar și companii mai puțin cunoscute. Hulu – care în urma tranzacției cu Fox va fi deținut majoritar tot de către Disney – are propria ofertă, ca și DC Entertainment, proprietara DC Comics.

Aceasta din urmă este deținută de către Warner Media, parte a concernului telecom AT&T din SUA. Warnet mai deține și HBO.

În fine, grupul media CBS are CBS All Acces cu show-uri Star Trek, în vreme ce NBC Universal vrea să își lanseze propriul serviciu de streaming în 2020. NBC este deținut de către Comcast, cel mai mare furnizor de cablu tv din SUA.

Close
Închide
  Close