În februarie 2013, Gazeta Sporturilor lansa o investigație despre neregulile de la Clubul Sportiv Olimpia.

Directorul general de la Olimpia se numea Mihaela Elena Neagu.

Mihaela Neagu direcționa banii publici către firma pe care o controla prin interpuși, AMMA General Store SRL.

Neagu ajungea să fie incriminată într-un raport al MTS și investigată de poliție.

Dar apa trece și afacerile rămân.

Denumirea companiei s-a schimbat chiar la jumătatea acelui an, modificarea de nume fiind înregistrată pe 8 iunie 2013. AMMA General Store SRL devine Libro Events.

Obiectul de activitate al Libro este „activități generale (nespecializate) de curățenie interioară a clădirilor”. Conform termene.ro, acționarii firmei sunt Mihaela Elena Neagu (99,05%) și Ștefania Cristea (0,95%).

Iar obiceiurile vechi nu mor. Libro Events este firma care a organizat, între 14 și 16 septembrie, aniversarea de 50 de ani a Sectorului 5, eveniment care a costat 700.000 de euro!

„Sărbătoarea a fost o combinație de bâlci electoral și paradă comunistă prezentată de Dan Bittman și cu primarul Daniel Florea în prim-plan”a relatat Recorder.

Modalitatea de atribuire de la primarul Florea către Libro Events a fost „procedură simplificată proprie”, astfel încât contractul nu a fost urcat pe SEAP.

Evenimentul „50 de ani de Sector 5” a costat 3.258.216 lei, adică 700.000 de euro, bani pe care Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Sectorului 5 i-a acordat firmei Libro Events.

La semicentenar, care a avut loc pe o scenă ridicată în fața Academiei Militare (Universitatea Națională de Apărare „Carol I”), au participat câteva sute de persoane, care au avut parte de un discurs al primarului Daniel Florea, însoțit de soția sa, evenimentul fiind prezentat de Dan Bittman, solistul trupei Holograf.

Dan Bittman a stârnit reacții din partea opiniei publice prin declarații de genul Domnule primar, văd că merge bine treaba aici, în Sectorul 5!”.

Cantautorul s-a contrat, apoi, cu utilizatorii Facebook chiar pe pagina sa oficială.

Dan Bittman a fost cel care a promovat, printr-un spot, imaginea ministrului Monica Iacob Ridzi în acțiunea „1 Mai”, dosar de corupție în urma căruia ministrul PD-L a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

În ciuda apelurilor și mesajelor trimise de Libertatea, Dan Bittman nu a răspuns întrebărilor ziarului.

Datele firmei Libro:
– Cifra de afaceri (2017): 6,6 milioane de euro
– A avut un record în 2015, 27,2 milioane de euro cifra de afaceri
– 783 angajați
– Are peste 500 de contracte câștigate în SEAP, în ultimul an mai are cu CJ Teleorman, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Obregia, Aeroportul Henri Coandă etc.

Alte lovituri ale Mihaelei Neagu:
– 2017: colectarea deșeurilor din județul Timiș – 21 milioane de euro
– 2018: curățenie metrou – Metrorex – 15 milioane euro
– 2018: curățenie Aeroport „Henri Coandă” – un milion de euro


Citește și: OPINIE/ Oare merită onorariul, stimabile cetățean Dan?