Mergi direct la conținut »
Florin Chilian a renunțat la hainele scumpe în favoarea celor ispirate din folclor. „Cânt românește, mă îmbrac românește”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Florin Chilian a renunțat la hainele scumpe în favoarea celor ispirate din folclor. „Cânt românește, mă îmbrac românește”

Florin Chilian a renunțat la hainele scumpe în favoarea celor ispirate din folclor. „Cânt românește, mă îmbrac românește”

„Sunt român, cânt românește, deci am hotărât să mă îmbrac românește”, a decretat Florin Chilian, pentru care creația populară ar trebui să fie privită nu ca o manifestare artistică de nișă, ci una „mainstream” - cum se spune -, care să dea tonul în modă.

De Florian Gheorghe,

Și cum nu se limitează la vorbe, ci probează prin fapte cele spuse, Chilian chiar a renunțat la a mai cumpăra și purta haine de firmă, în favoarea celor de inspirație folclorică.

Are însă în continuare pretenții când vine vorba de calitate, așa că tot ce îmbracă este unicat, croit special pentru el, după o linie stabilită de comun acord cu meșterul popular și din țesături de calitate superioară, iar detaliile brodate – motive populare, desigur – sunt alese atent, pentru a pune în valoare fiecare centimetru de cămașă, pantalon sau bundiță.

Florin Chilian a renunțat la hainele scumpe în favoarea celor din folclor

Florin Chilian probează costumele tradiționale românești

De exemplu, cămășile populare din garderoba solistului, piese vestimentare îndrăgite și purtate deja de ani buni de Chilian, sunt făcute pe comandă în atelierul meșterului popular etnograf Ciuncanu Gheorghe.

Florin Chilian a renunțat la hainele scumpe în favoarea celor din folclor

Artistul nu și-a schimbat și stilul muzical

„Mi-am comandat multe haine noi, croite pe tipare actuale, dar din material naturale și brodate într-un stil popular, care va rămâne actual și în viitor, indiferet de trendurile stabilite de nu-știu-ce designeri. Mă simt comod și energizat purtând cămașă ori sacou schileresc brodat cu mătase”, spune Florin Chilian, care totuși nu se poate despărți de blugi…


Citește și: 

Aylin Cadâr, Tania Popa și Anca Sigartău împart aceeași cabină la teatru. Cum se machiază 3 actrițe la două oglinzi

Close
Închide
  Close