MENIU CAUTĂ

Florin Salam e prizonierul interlopilor

Distribuie

De mai bine de 4 ani, de când Ştefania, soţia artistului a murit, acesta pare să fi pierdut total controlul asupra propriei vieţi. Durerea de atunci şi un mod de trai dezordonat i-au ruinat şi cariera, chiar dacă la un moment dat a colaborat cu Goran Bregovic, iar această asociere îi adusese şi un precontract cu divizia franceză a unei importante case de discuri, Universal. Ca şi cum eşecul în plan profesional n-ar fi fost de ajuns, din cauza viciului jocurilor de noroc, Salam a ajuns să fie “disputat” fără voia sa de mai multe clanuri, grupuri infracţionale ce-i oferă protecţie faţă de celelalte, dar îl lasă şi fără bani.
De la nunţi, direct la cazinou
Sunt în joc colosalele sume pe care artistul le câştigă alături de trupa sa la diverse chermeze, dar care sunt socotite de “protectorii” lui drept datorii ori dobânzi la sumele împrumutate cu camătă şi cheltuite în cazinouri. Aşa se face că mare parte din ce strânge Florin Salam la cântări ajunge în buzunarele creditorilor săi, iar de teamă că nu-şi mai poate finanţa nebunia de a juca la ruletă, pleacă imediat de la nunţi şi botez u r i direct către sălile de jocuri de noroc. Cum a pierdut deja şirul datoriilor, Florin Salam e predispus oricând la atacuri din partea celor care l-au împrumutat. Aşa pare să fi stat situaţia şi miercuri noaptea, când cei din clanul Vancică ar fi vrut să-l înjungie, însă unul dintre instrumentiştii săi i-a luat apărarea şi a ajuns el în spital.

Considerat «omul Cămătarilor»

Florin Salam n-a făcut un secret din faptul că la începuturile carierei sale a primit ajutor de la fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru. Audiat la tribunal într-un dosar în care Nuţulică, fiul lui Nuţu Cămătaru, e acuzat că a înjunghiat un bodyguard al unui club de manele din Bucureşti, artistul recunoştea că fraţii Cămătaru l-au lansat în muzică. ”Pe Nuţulică? Îl cunosc. Sunt în relaţii bune cu el pentru că e fiul domnului Nuţu Cămătaru. Tatăl lui m-a lansat în muzică”, a declarat cântăreţul în faţa judecătorilor.

A luat bătaie şi anul trecut

În ianuarie anul trecut, Salam a fost luat în primire de membrii unui clan de interlopi care i-au reproşat că nu le este fidel, adică a acceptat să cânte şi pentru clanuri rivale, ceea ce reprezintă o gravă ofensă la adresa autorităţii lor. Libertatea scria la acea vreme că manelistul ar fi fost pus jos şi ”jucat” pur şi simplu în picioare, cu toate că nu dădea semne că ar vrea să riposteze. Altercaţia a durat câteva minute, timp în care nimeni nu a intervenit, după care cântăreţul s-a ridicat şi a plecat acasă, cu promisiunea că nu le va mai ieşi din cuvânt patronilor. Cu toate că era destul de şifonat, Salam a refuzat să meargă la un spital, pentru a i se acorda primul ajutor.

Agresorii au fost eliberaţi


Cei trei membri ai clanului Vancică, interlopii care au încercat să-l linşeze pe Florin Salam, au fost eliberaţi ieri seară din lipsă de probe, după câteva ore de audieri. Asta, deşi datele poliţiştilor arătau că indivizii l-ar fi aşteptat pe manelist miercuri noaptea, în faţa Hotelului RIN din Capitală, unde ar fi tăbărât cu bătaia asupra acestuia şi asupra membrilor formaţiei. În urma conflictului ce l-a vizat direct pe cântăreţ, doar unul dintre instrumentişti a fost agresat, fiind internat în spital cu multiple contuzii. Ulterior, atât cel bătut, cât şi Salam au depus plângeri la poliţie.

Citește mai multe despre Florin Salam pe Libertatea.

Comentarii