Mergi direct la conținut »
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Fost chitarist în Iris și Sfinx, azi, preot! Dan Bădulescu a lăsat rock-ul și-acum slujește în biserică

Fost chitarist în Iris și Sfinx, azi, preot! Dan Bădulescu a lăsat rock-ul și-acum slujește în biserică

Suflet de rocker în straie de preot! Dan Bădulescu, fost chitarist, a trecut printr-o reconversie profesională surprinzătoare, lăsând muzica pentru cele sfinte.

De Florian Gheorghe,

Bădulescu a părăsit România comunistă în 85, după ce a trecut prin cele mai în vogă grupuri rock ale vremii – Iris, Sfinx, Roșu și Negru, Post Scriptum, Valeriu Sterian & Compania de Sunet. A plecat departe, în Suedia, în căutarea libertății de care aici, sub Ceaușescu, nu se putea bucura.

Printre nordici i s-a schimbat însă perspectiva asupra vieții. A lăsat chitara și pletele și s-a apucat de studiat Teologia. Și-a susținut licența cu lucrarea “Muzică pentru tineret dezorientat religios” și a participat la numeroase întâlniri sub semnul crucii despre criza spiritualității în ultimele decenii și influența muzicii rock în lumea creștină.

Compune muzică psaltică

După 10 ani, Dan Bădulescu s-a întors în țară ca inspector al Comunității Externe a Patriarhiei Române. Până la pensie, a slujit la Biserica Avrig din București, iar azi, la 67 de ani, pensionat, mai oficiază slujbe doar în situații speciale, cum a fost înmormântarea unui bun prieten de-al său, Florin-Silviu Ursulescu, fratele lui Octavian Ursulescu și cel mai cunoscut cronicar și realizator radio de emisiuni dedicate rock-ului și folk-ului românesc.

Practic, atât îl mai leagă pe Bădulescu de trecutul său: vechile cunoștințe, prieteniile din tinerețe. Pentru că, deși mai compune muzică, aceasta nu mai are nici o legătură cu rock-ul, fiind strict bisericească, potrivită cu drumul pe care a ales să meargă în a doua parte a vieții.

Close
Închide
  Close