Mergi direct la conținut »
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > FOTO | Lucrările de artă colecționate de George Michael s-au vândut cu peste 10 milioane de euro

FOTO | Lucrările de artă colecționate de George Michael s-au vândut cu peste 10 milioane de euro

Operele din impresionanta colecție de artă adunată de George Michael de-a lungul vieții sale au fost vândute la o licitație organizată la Londra. Valoarea toată obținută pentru colecție s-a ridicat la 10,86 milioane de euro, scrie AFP.

George Michael, decedat în 2016, era un pasionat colecţionar de artă și a sprijinit apariţia mişcării Young British Artists (YBA), creată la finele anilor ’80, cunoscută pentru combinarea mai multor medii artistice şi tendinţa de a sfida convenţiile.

Un număr de 75 de opere au fost scoase joi la vânzare, iar alte 130 au fost disponibile pentru achiziţie on-line, în perioada 8-15 martie.

Cel mai scump tablou vândut la licitație a fost ”The Incomplete Truth” (2006), de Damien Hirst, care reprezintă un porumbel alb cu aripile desfăcute pentru zbor, și care a fost achiziționat cu 911.250 de lire sterline, un preţ mai mic decât valoarea estimată cuprinsă între 1 milion şi 1,5 milioane de lire sterline.

Casa Christies, organizatoarea licitației a anunțat că sumele încasate ”vor fi utilizate pentru continuarea activităţii filantropice desfăşurate de George Michael”.

George Michael, pe numele său adevărat Georgios Kiriacos Panagiotou, a decedat la 25 decembrie 2016, la vârsta de 53 de ani, în urma unei insuficienţe cardiace şi unei afecţiuni hepatice.

Foto: EPA


Citește și: Numele domnitorului român Șerban Cantacuzino a fost înscris pe încărcătoarele armei folosite în atacul din Noua Zeelandă, în care 49 de oameni au fost uciși / FOTO


 

Close
Închide
  Close