MENIU CAUTĂ

„Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!”, o campanie susținută de Andreea Marin și inițiată de medicul Dragoș Zamfirescu pentru 50 de operații gratuite în România

Distribuie
Andreea Marin dă startul unei campanii de anvergură care are în prim plan sănătatea. "Gala Zetta - Ajută-ne sa ajutăm!" este o premieră în România și are ca scop strângerea de bani pentru consumabilele care se vor folosi la 50 de operații gratuite, pentru cazuri grele (arsuri, accidente grave, malformații copii și maturi, membre amputate etc) care se vor face aici, în România.
“Sunt fericită: oamenii buni pun umăr lângă umăr. Și mă simt onorată să le fiu alături, în seara de 19 septembrie, ca gazdă a unei Gale speciale și a lansării unei campanii cu adevărat valoroase”, spune Andreea Marin.
Echipa medicală ce va opera gratuit este formată din 10 medici care au făcut și continuă să facă minuni pentru oamenii aflați în suferință.

Premiera: 10 Oameni, în palmele cărora au stat până acum mii de vieți, 10 medici care și-au dat seama că sunt mult mai puternici împreună pentru cei ce le calcă pragul cu speranță, au decis: își vor pune priceperea, experiența, timpul și sufletul în sprijinul a 50 de oameni care au mare nevoie să fie salvați.
E scopul lor ambițios în anul ce începe… de mâine! Să intre în sala de operație de 50 de ori, în echipă, pro-bono, dincolo de munca lor de zi cu zi, și să dea tot ce au mai bun în sprijinul celor care sunt pe punctul de a-și pierde speranța. Pentru că situația lor e mult prea grea. Pentru că nu pot reuși singuri. Pentru că nimanui altcuiva nu îi pasă.

Cine sunt cei 10 salvatori?

Sunt medici voluntari și au devenit o echipă. A doua lor casa e acum Asociația Zetta. Fondatorul acestei familii e medicul primar în chirurgie plastică, estetică și reconstuctivă, cu peste 20 de ani de experiență, cu zeci de premiere medicale, inovator în medicină (medaliat cu aur la Bruxelles) – Dr. Dragoș Zamfirescu.

Alături de el, în echipa celor 10 magnifici: Dr. Iulia Muraru, Dr. Amit Beedasy, Dr. Dragoș Muraru, Dr. Ina Petrescu – chirurgi plasticieni; Dr. Dragoș Slăvescu – chirurg buco-maxilo-facial; Dr. Dan Tănase – chirurg ortoped; Dr. Daniel Vilcioiu – ortoped, supraspecializat în chirurgia mâinii; Dr. Irina Luca – anestezist; Dr. Cornelia Nitipir – oncolog.
Peste 5000 de intervenții reconstructive făcute pâna acum, în această echipă. 42 de premiere medicale. Inovații în medicină. Intervenții pro bono pentru cazuri complexe,  precum malformații congenitale, replantari realizate sub microscop, reconstrucții ale corpului după arsuri sau accidente grave, reconstrucții mamare sau orobuco-maxilo-faciale în urma cancerului, operații pentru paralizii de plex brahial… și lista continuă. Se lucrează multidisciplinar. Cu sensibilitate pentru temerile, nesiguranța, disperarea oamenilor ajunși în momentul cel mai greu din viața lor.

De ce „Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!”?

Chiar dacă, prin munca lor pro bono, cei 10 medici vor opera gratuit, indiferent de cât de costisitoare e fiecare dintre cele 50 de intervenții, totuși există un cost medical ce nu poate fi ocolit: cel al consumabilelor necesare în orice operație. Costul mediu estimat pentru o intervenție este de 1000 de euro. Pacienții aflați în cumpănă nu și-l permit. De aceea, îndemnul echipei medicale este ”Ajută-ne să ajutăm!” Când mulți oameni cărora le pasă pun umăr lângă umăr, prin gesturi mici, ei pot face minuni și pot salva vieți!
Pe site-ul cauzei, www.asociatiazetta.ro, există butonul „Donează”. Oricine poate face un gest: 20 de lei, 50 de lei… orice donație contează! În mâinile noastre stă, uneori, atât de firavă, o altă viață. Stă în puterea noastră. Îi ajutăm? (Contul pentru donații,  deschis la Banca Transilvania SA, Agenția Dorobanți: RO10 BTRL RON CRT 041 240 3901 .)
Gala „Zetta – Ajută-ne să ajutăm!” din 19 septembrie e doar punctul de plecare pentru a salva 50 de vieți. Campania aici începe. Mai mult decât o seară emoționantă, cu un puternic ecou, e și o gală de premiere: medici romani talentați și pasionați din diverse colțuri ale țării, oameni pentru care modestia și valoarea merg mână în mâna, vor primi trofee, premii și burse care să vină în sprijinul lor și, prin ei, în ajutorul nostru. Avem nevoie de profesioniști care sunt Oameni înainte de toate, în care să avem încredere atunci când suntem în impas. E o seară unica în care îi putem avea pe toți acești oameni valoroși la un loc, le putem cunoaște poveștile de succes, recâștigând încredere în viitorul medicinei noastre.

Artiști de renume, personalități, reprezentanți mass-media, autorități, oameni de afaceri cu suflet, vor fi acolo.

„Când omul ne bate la ușă, noi știm că are mare nevoie de noi. Că speranța lui e în mâinile noastre. De fapt, cu asta ne ocupăm. Cu speranța transformată în realitate. Cu redarea șansei la viață. Cu regăsirea zambetului. Suntem mâna deschisă întinsă către mâna care cere ajutor. Suntem o echipă și o familie unită în jurul unui medic cu o inimă mare: Dr. Dragoș Zamfirescu. Avem un vis, același vis în fiecare zi: să îi vedem pe cei ce ne-au călcat pragul plecând mai departe în viață sănătoși. Fără îngrijorare pe chip, fără teamă sau deznadejde. Și cu încrederea că pot spune mai departe: m-am vindecat aici, la mine acasă. În România. Putem ajuta. Dar mesajul nostru e simplu: ajută-ne să ajutăm!”


La 10 ani, Mauro e nevoit să-și vândă picturile, doar pentru a avea hăinuțe de iarnă. Bunica lui are o pensie de 640 de lei și nu poate să-l ajute

Citește mai multe despre Andreea Marin și Dragoș Zamfirescu pe Libertatea.

Comentarii