MENIU CAUTĂ
, de Simona Josan

GEO COSTINIU, O VIAŢĂ PROLIFICĂ în FILM ŞI TELEVIZIUNE!

Distribuie

La 14-15 ani evolua pe lângă studenţii de la Teatru în roluri de licean, la Casa Studenţilor din Bucureşti. După absolvirea facultăţii, unde i-a avut că profesori pe Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu, după ce debutase pe scenă Teatrului Bulandra, pe când era student în anul IV, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei este repartizat la Teatrul Naţional Iaşi (1973 – 1974 ) unde sub bagheta regizoarei Cătălina Buzoianu joacă în „Poveste de iarnă” – W. Shakespeare şi în ” Istoria Hieroglifică ” şi îşi confirmă talentul şi pasiunea pentru scenă.
Din 1974 este actor la Teatrul Giuleşti/azi Odeon pe care-l consideră teatrul sau de suflet şi pe scenă căruia a interpretat numeroase roluri în piese celebre că Felix în „Pălăria Florentina”/E Labiche, vagabondul în „Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, Rudi din „Patimă roşie” de M. Sorbu… şi în prezent nebunul din „Marchizul de Sade ” de Doug Wright în regia Beatricei Rancea.
În film debutează în 1972 cu un rol secundar în filmul „Paraşutiştii” al regizorului Dinu Cocea. Da lovitură în 1978 cu filmul regizat de Timotei Ursu „Septembrie”, o drama şi o poveste de dragoste absolut superbă, unde o are partenera pe Anda Onesa. Filmul este atât de bine primit de public încât nici un alt rol în film interpretat după, de la „Ora zero” / 1979… la drama „Neînvinsă-i dragostea”/1994 nu i-a mai adus aceeaşi popularitate.
Alte producţii în care l-aţi văzut: Aştept provincia (1995), Patul conjugal (1993),
Capul de răţoi (1992), Întâmplări cu Alexandra (1989), De ce are vulpea coada? (1988), Niste baieti grozavi (1987), Un oaspete la cina (1987), Ciocolata cu alune (1978), Nemuritorii (1974) sunt alte câteva dintre aceste exemple.
 

Citește mai multe despre Geo Costiniu pe Libertatea.

Comentarii