„Gina- Gospodina”, cum îi spun prietenii se întâlneşte cu vedete autohtone precum Cătălin Josan, Simona Nae şi Robert Târnăveanu (cântăreţ de muzică populară) în judeţul Harghita, sat Lazărea şi gătesc alături de familiile concurente. De data aceasta o puteţi vedea pe frumoasa blondă într-o ipostază inedită. pentru că se pricepe atât în bucătărie cât şi în gospodărie, Gina îi ajută pe invitaţi implicându-se în toate felurile de mâncare cu mult drag. Ei pregătesc reţete precum: pulpă de miel la cuptor, muşchiuleţ umplut, chiftele umplute cu ouă şi kurtos kalacs (specialitate secuiască). dar filmările din satul Lazărea nu se limitează doar la treburile din bucătărie. Vedetele participă şi la diverse activităţi gospodăreşti. Gina învaţă să mulgă vaca de la Robert Târnăveanu. Simona Nae asistă la tăierea mielului, iar Cătălin Josan face curat la porci. O mişcare bruscă sperie porcul care se repede să-l apuce de cizmă.
Primul sezon al concursului culinar „Să gătim româneşte”, de pe Euforia TV, s-a difuzat spre sfârşitul anului trecut şi a fost prezentat de Crina Matei. Acum, cel de-al doilea sezon debutează în forţă cu Gina Pistol în rolul de gazdă. Ingredientele de bază sunt: vedete autohtone, peisaje fabuloase, familii autentice şi reţete savuroase. Vedetele care vor participa în acest sezon merg la câte o familie cu care fac echipă, de la care învaţă să gătească şi pe care le vor însoţi până în finală. În acest sezon vor participa localităţi unde sunt reprezentate comunităţi de greci, bulgari, unguri, ucraineni, slovaci şi tătari. Cele 2 familii finaliste vor găti mâncare tradiţionala specifică nationalitaţilor din care fac parte pentru celelalte familii care au participat la concurs. Cei care adună mai multe voturi câştigă concursul şi trofeul Lingura de Aur.