Cristina Bălan făcut parte din echipa lui Tudor Chirilă și a câștigat show-ul „Vocea României” în anul 2015.

Este căsătorită și băieți gemeni, Toma și Matei, care s-au născut cu sindromul Down.

 

Incident neplăcut pentru Cristina Bălan, una dintre câștigătoarele de la „Vocea României”: „Nu îmi voi dori să le stea în gât”

 

După ce a aflat că în județul Timiș se caută voluntari pentru centrele de plasament, Cristina Bălan le-a povestit internauților despre o vizită pe care a făcut-o ea la un astfel de centru, în urmă cu ani, și unde a avut parte de o experiență neplăcută.

„Aștept cu nerăbdare această inițiativă și în Capitală! Țin minte cum acum câțiva ani -înainte de feisbucială- mă entuziasmasem eu peste măsură, că merg și fac și dreg, iau în grijă un copil, îl vizitez cât mai des, îi cumpăr cele necesare, îi ofer afecțiune, atenție etc. Visuri d-astea, de om tânăr, de douăj’ de ani, dornic de a face bine. Nu aveam copii pe atunci, dar simțeam că vreau să am grijă de unul, să-i fiu un fel de soră, că mamă e ceva cu totul special și nu la îndemâna oricui.
Pe scurt, mă înființasem eu la un centru de plasament, cu ditai plasa plină cu fructe și dulciuri, în fine, atenții pe care le luasem cu atâta bucurie, gândindu-mă la zâmbetele pe care le vor provoca. Vorbesc cu cine trebuie și stabilim o zi să fac vizita.
Și ajung la centru. Și intru, convinsă fiind că e covorul roșu întins, că cei de acolo sunt bucuroși să vadă cetățence june, preocupate și de altceva decât de feșiăn (nu mă pricepeți greșit, feșiănu’ e baza Creației și alta nu, dar na, s-a înțeles ideea haha).
Treaba nasoală e, nu numai că nu am fost întâmpinată cu entuziasm (sau vreo rudă apropiată, ca interesul de ex), dar mi s-a spus să las plasa cu cadouri acolo, că acum copiii (absolut toți, indiferent de vârstă?) au program de somn. Bine, nu e vorba de acest aspect, fiindcă înțelesesem că nu mă duc la mama acasă, ci într-o instituție.
Dar ce m-a frapat a fost atitudinea absolut rece și plină de sictir a personalului compus din femei.
Una din ele mi-a luat repede plasa cu atenții, s-o „pună deoparte pentru cei mici”, alta mi-a luat un „interviu”, în sensul că ce doresc, scopul și durata vizitei, directoarea mi-a aruncat un „vă sunăm noi” și așa s-a încheiat, cu o cruntă dezamăgire, periplul meu însuflețit de cele mai calde și bune intenții.
Sper ca anii ce au trecut să fi adus o schimbare, deși istoria recentă îmi arată că sunt slabe șanse…

Ad placeholder

P.S. Nu m-a sunat nimeni, v-ați prins. Or fi fost bune bananele, portocalele, dulciurile? Sper că da. Și nu îmi voi dori să le stea în gât, dar când vreau să dorm bine, mă mint că toate au ajuns la copilași și că ei s-au bucurat de cadouri….”, a povestit artista.

„În ce hal a îmbătrânit!” » Dolph Lundgren, apariție bulversantă pe plajă cu iubita cu 38 de ani mai tânără
PARTENERI - GSP.RO
„În ce hal a îmbătrânit!” » Dolph Lundgren, apariție bulversantă pe plajă cu iubita cu 38 de ani mai tânără
Anghel Iordănescu, victima lui Emi Pian. Țeapa de sute de mii de euro a clanului Duduianu. Cum s-a încheiat totul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Anghel Iordănescu, victima lui Emi Pian. Țeapa de sute de mii de euro a clanului Duduianu. Cum s-a încheiat totul
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
RECOMANDĂRI