MENIU CAUTĂ
12 Noi. 2013 14:48 , de Adrian Văduva

Ion Dichiseanu despre Geo Costiniu: „Un om plin de farmec”

Distribuie

Pe Geo Costiniu Ion Dichiseanu l-a cunoscut ca actor. Cei doi au jucat împreună în „Neînvinsă-i dragostea”, lansat în 1993. În timpul filmărilor a avut timp să-şi de seama că Geo Costiniu era un Un om foarte cald, cu farmec. Îmi pare nespus de rău. Este o pierdere pentru teatrul românesc”.
„L-am cunoscut ca actor. Un om plin de talent, cu un farmec deosebit şi cu o priză enormă la public. Era un om tonic, spiritual. (…) Un om plin de farmec”, a declarat Ion Dichiseanu pentru MEDIAFAX.
Născut pe 23 aprilie 1950, Geo Costiniu a început să joace în producţii de televiziune încă de la vârsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat, iar la 14-15 ani juca în spectacole la Casa Studenţilor din Bucureşti. În anul IV de facultate, Geo Costiniu a debutat pe scena Teatrului Bulandra din Capitală, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei. După absolvirea facultăţii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu, a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, unde a jucat între anii 1973 – 1974.

Citește mai multe despre Geo Costiniu pe Libertatea.

Comentarii