Mergi direct la conținut »
Irina Binder spune secretul relațiilor perfecte cu prietenii și apropiații. "Nu vă puneți obrazul la bătaie pentru nimeni"
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Irina Binder spune secretul relațiilor perfecte cu prietenii și apropiații. "Nu vă puneți obrazul la bătaie pentru nimeni"

Irina Binder spune secretul relațiilor perfecte cu prietenii și apropiații. „Nu vă puneți obrazul la bătaie pentru nimeni”

Scriitoarea Irina Binder a explicat care este, din punctul său de vedere, secretul unor relații cât mai bune cu prieteni și apropiații, și anume să nu le recomanzi niciodată nimic.

De Dana Aramă,

Irina Binder, care și-a dat demisia de la locul de muncă pe care îl avea pentru a se ocupa exclusiv de ceea ce îi place, a postat un text dur pe contul său de pe o rețea de socializare. Scriitoarea Irina Binder, care este mare pasionată de papuci de casă, a mărturisit că, din punctul ei de vedere nu trebuie să recomanzi niciodată nimic celor de lângă tine dacă îți dorești ca relațiile cu aceștia să rămână foarte bune și să nu ai parte de tot felul de reproșuri.

„Dacă vreţi să aveţi linişte şi să nu vă stricaţi relaţiile cu prietenii şi cunoscuţii, atunci nu le mai recomandaţi niciodată nimic. Nici zugravi, nici croitori, nici frizeri, nici doctori, nici biscuiţi, nici măcar o carte. Altfel, riscaţi să fiţi învinovăţiţi pentru orice nu le convine: pentru nuanţa vopselei pe care zugravul n-a nimerit-o, pentru că n-a spălat şi geamurile după ce a terminat de zugrăvit, pentru fermoarul pe care croitoreasa l-a pus pe stânga şi nu pe dreapta, pentru faptul că nenorocita aia de coafeză n-a fost în stare să facă un păr rar şi fin să stea vâlvoi pentru o săptămână, pentru că doctorul le-a dat supozitoare cu miros de camfor și nu de mușețel, pentru că în cartea aia idioată era şi o scenă de sex – fapt inadmisibil pentru pudibonzii care citesc numai literatură spirituală…

Veţi fi singurii vinovaţi pentru că aţi făcut bieţii oameni să dea banii unor incompetenţi, cu toate că ei ştiau pe cineva mai bun în meserie şi chiar mai ieftin, dar au insistat să le recomandaţi voi pe cineva, doar aşa, ca să vă simţiţi importanţi. Veţi fi vinovaţi că aţi făcut bieţii oameni să-şi piardă timpul, să-şi distrugă nervii şi să dea banii pe prostii. Ba mai mult, veţi fi bănuiţi că aţi avut interes/câştig de le-aţi băgat pe gât meseriaşul incompetent, croitoreasa, cartea, restaurantul, etc. Sigur v-aţi luat “partea” din câştig.
Şi, neapărat, dacă vreţi să aveţi linişte şi pace, să nu vă stricaţi relaţiile cu prietenii şi cunoscuţii, să nu vă treziţi bombardaţi cu reproşuri şi bârfe, atunci nu recomandaţi pe nimeni… nu vă puneţi obrazul la bătaie pentru nimeni. Cel mai rău este atunci când cunoşti mai mulţi zugravi, mai mulţi croitori, mai mulţi frizeri, care se vor supăra că ai recomandat pe altcineva în locul lor.

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația
Recomandări

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația

Dacă-l recomanzi pe nea Vasile, va veni nea Gică să-ţi bată obrazul că nu l-ai recomandat pe el, fiindcă nea Gică nu ştie că tu n-ai nicio obligaţie să-l recomanzi, că faptul că ţi-a prestat un serviciu pentru care l-ai plătit nu te obligă să-l recomanzi şi altora. Oricum ai întoarce-o, cineva tot va fi supărat: ori prietenul căruia i-ai recomandat pe cineva sau ceva ce nu i-a convenit, ori meşterul pe care nu l-ai recomandat, deşi, cică eraţi prieteni! Din dorinţa de a-i ajuta pe alţii te alegi cu duşmănii, reproşuri şi nervi inutili care-ţi umflă ficatul. Prost să fii să nu-ţi vezi de treabă şi să nu ridici din umeri când cineva îţi cere un sfat sau o recomandare!”, a notat Irina Binder.


Citește și: VIDEO REPORTAJ / Noua generație din satele Republicii Moldova, față în față cu Centenarul Marii Uniri


 

Close
Închide
  Close