De Florin Ghioca,

Directorul artistic al Berlinale, Carlo Chatrian, precizează: ”Cu stilul său distinctiv, Jeremy Irons a întruchipat câteva personaje iconice care m-au însoțit pe parcursul călătoriei mele în cinema, făcându-mă să conștientizez complexitatea ființelor umane. Talentul său și alegerile pe care le-a făcut atât ca artist, cât și ca om mă fac să mă simt mândru că îl numesc ca președinte al juriului pentru cea de-a 70-a ediție a Berlinale”.

Jeremy Irons este unul dintre cei mai remarcabili actori din lumea internațională a filmului și teatrului. În numeroase producții cinematografice și de televiziune, el a câștigat aprecierea publicului și a criticii și a lucrat cu numeroși regizori renumiți, printre care David Lynch (Inland Empire, 2006), Ridley Scott (Kingdom of Heaven, 2005), Volker Schlöndorff (Swann in Love, 1984), Louis Malle (Damage, 1992), Bernardo Bertolucci (Stealing Beauty, 1996) și mulți alții.

În 2011, Jeremy Irons a fost invitat la Berlinale pentru prima dată, apărând în rolul principal al filmului ”Margin Call” de J.C. Chandor.

Actorul s-a întors ulterior la festival în 2013 cu ”Night Train to Lisabona” al lui Bille August, pe care Berlinale l-a arătat în afara competiției.

Foto: Florin Ghioca

Citeşte şi:

Preşedintele Klaus Iohannis, prima declaraţie de presă din 2020, despre situaţia din Orientul Mijlociu: „Până acum, interesele României nu au fost afectate”

Daniel Chițoiu, pus sub învinuire pentru ucidere din culpă în cazul accidentului mortal. A refuzat să dea declarații

Președintele Casei Naționale de Pensii, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX: „Mai mult ca sigur nu vom susține creșterea vârstei obligatorii de pensionare”

Fosta handbalistă Roxana Gheorghiu, care trăiește lângă Napoli: „Am văzut cu ochii mei oamenii cum mor! E durere în Italia!”
GSP.RO

Fosta handbalistă Roxana Gheorghiu, care trăiește lângă Napoli: „Am văzut cu ochii mei oamenii cum mor! E durere în Italia!”

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor