Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

La 86 de ani, Ion Dichiseanu tot la cuceriri se gândește! “Iubesc femeia. Eu și la ANAF mă duc cu flori și bomboane”

Duminica asta e sărbătoare în familia lui Ion Dichiseanu. Îndrăgitul actor împlinește 86 de ani! Spune că nu-și simte vârsta, de arătat, sigur n-o arată, dar preferă să marcheze șase decenii de carieră, cât împlinește toamna asta, nu peste opt de viață.

De Florian Gheorghe,

Neschimbat de trecerea timpului, actorul ne-a mărturisit că rămâne același romantic pe care l-a îndrăgit publicul dintotdeauna. Un visător și etern îndrăgostit de femei.

Eu mă simt bine cu visarea, cu romantismul meu și, în ciuda a ce așteptări au alții de la mine, continui să mă comport cum cred eu de cuviință. Structural sunt născut să fiu așa, veșnic prietenos, să caut armonia, să produc bucurii prin gesturi, cadouri, o vorbă bună ori un zâmbet. Satisfacția pe care o primesc înapoi e mare!”, susține actorul care i-a dat viață lui Pierre Vailland în “Toate pânzele sus”.

Recunoaște că nu mai e în pas cu vremurile

Dichiseanu își va serba ziua de naștere în familie, cu fiica și nepoțica alături, dar chiar și pentru această petrecere mică, intimă, se va îmbrăca festiv. Nu știe și nu admite să facă altfel. Crede că a moștenit de la tatăl lui dorința de a fi mereu pus la punct și, cu toate că lumea nu mai apreciază, azi, la fel ca în trecut, eleganța masculină, el se va… dichisi în continuare.

“Te naști cu simțul ăsta, de armonie vestimentară. Nu mulți cunosc asta, dar eu mai pun greșelile pe seama trendurilor modei… Cred că la mine e ceva genetic, mi se trage de la tatăl meu, mi-l aduc aminte cât de aranajat ieșea din casă. Poate că eu vin din alte vremuri, când existau gentlemani, domni adevărați”, ne-a explicat el.i

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

«Dumnezeu a făcut femeia să fie iubită, răsfățată»

La ce-i fuge gândul acum, la trecerea în cel de-al 86-lea an de viață? La iubire, la femei, ca și în urmă cu 10, 20 sau 50 de ani.

“Iubesc femeia și îmi place să-i onorez menirea. De aici poate și bucuria pe care întotdeauna am avut-o, aceea de a dărui flori întreaga mea viață. Am șlefuit ce am citit, observat, văzut prin lumea asta și am ajuns la concluzia că Dumnezeu a făcut femeia să fie iubită, răsfățată, să o îmbraci în culori frumoase. Indiferent de cultură, de educație, femeile se emoționează când primesc flori. Chiar și la poștă, la bancă ori la ANAF, mă duc la doamnele și domnișoarele de acolo cu bomboane, cu flori! Și nu fac asta ca să-mi facă un favor. Câte buchete am oferit? N-ai văzut dumneata câte am dat în întreaga mea viață! Pe vremuri, știindu-mi obiceiul, florăresele fugeau după mine să-mi suplimenteze rezerva de flori gratis”, ne-a mai povestit longevivul artist.

Close
Închide
  Close