Mergi direct la conținut »
Legătura Angelei Similea cu familia regală a României. Părinții artistei au lucrat pentru Casa Regală
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Legătura Angelei Similea cu familia regală a României. Părinții artistei au lucrat pentru Casa Regală

Legătura Angelei Similea cu familia regală a României. Părinții artistei au lucrat pentru Casa Regală

Între celebra artistă Angela Similea și familia Regelui Mihai a existat o legătură mai puțin știută. Părinții cântăreței au lucrat pentru Casa Regală a României.

De Dana Aramă,

Angela Similiea, care anul acesta a împlinit 71 de ani, este una dintre cele mai apreciate cântărețe din generația de aur a muzicii ușoare românești.

Puțină lumea știe că părinții Angelei Similea au lucrat pentru Regele Mihai, care a murit la reședința sa din Elveția și care va fi înmormântat în data de 16 decembrie.

Într-un interviu pe care Angela Similea l-a acordat pentru Jurnalul Național cu ceva timp în urmă, aceasta dezvăluia legătura dintre familia regală din România și părinții săi.

Petre și Gherghina, părinții Angelei Similea, au lucrat la Palatul Elisabeta până în anul 1947, când Regele Mihai a fost nevoit să abdice.

„Părintii mei s-au stabilit în Bucureşti, pentru că tata lucra la palatul regal, iar în perioada în care mama era însărcinată cu mine, locuiau la Muzeul Satului, pentru că lucrau la Palatul Elisabeta, în perioada aceea. În momentul când mama a simţit că trebuie să nască, s-a speriat şi s-a dus la părinţii tatălui meu, în comuna 30 Decembrie”, explica renumita artistă.

„Povestea mea începe la Palatul Elisabeta, unde au lucrat părinţii mei pănă la timpul in care puteai fi uşor etichetat ca duşman al poporului dacă s-ar fi aflat acest lucru. Astfel că, la scurtă vreme după ce am dat bună ziua acestei lumi, părinţii au fost obligaţi să părăsească acest mediu”, mai spunea ea.

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

Biografia monarhului

 

Regele Mihai, care s-a stins din viață marți, 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, I s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al regelui Carol al II-lea şi al prinţesei Elena, strănepotul reginei Victoria a Marii Britanii şi văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a.

Pe data de 20 iulie 1927, Mihai devine rege al României, în urma renunţării la tron a tatălui său, Carol al II-lea. Detronat trei ani mai târziu de tatăl său, Mihai reprimeşte coroana după un deceniu, pe 6 septembrie 1940.

În al Doilea Război Mondial, când România se aliază cu Germania împotriva Uniunii Sovietice, iar ruşii câştigă războiul, Mihai se vede nevoit să abdice. Legenda spune că, pe 30 decembrie 1947, când a părăsit România şi a plecat în exil, în Elveţia, trenul său ar fi fost încărcat cu aur, bijuterii şi tablouri, considerate a fi patrimoniu naţional.

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

În 1992, regelui i se permite să revină în ţară pentru a participa la prăznuirea Paştelui. Cum peste un milion de oameni au ieşit în stradă pentru a-l întâmpina, excesul de popularitate l-a îngrijorat pe Ion Iliescu, preşedintele României la acea vreme, așa că l-a întors pe rege de la Aeroportul Otopeni înapoi în Elveţia!

Regele Mihai, care a fost alungat de două ori din țară, e reprimit în ţară, în 1997, de preşedintele Emil Constantinescu, iar momentul a fost marcat și printr-un discurs emoționant în fața guvernului și parlamentului:

”Nu suntem cerșetori. Vrem să fim în Alianță și în Uniunea Europeană pentru că suntem de părere că ele ar fi incomplete fără România. Suntem gata să contribuim mai mult ca alte state la împlinirea acestor instituții. Supraviețuirea lor este în interesul nostru. Fără NATO și Uniunea Europeană continentul poate aluneca spre noi sfere de influență, iar România ar fi una din primele țări care ar avea de suferit. Avem încredere în promisiuni, dar așteptăm mișcări concrete în această direcție, și le așteptăm (…) În acest spirit, vreau să vă spun că doresc ca prima mea fiică, Margareta, să succeadă în toate drepturile și prerogativele mele când Atotputernicul va decide că mi-a sosit clipa. (…) Sunt sigur că Margareta va fi înconjurată cu afecțiune și încredere, în același fel în care au fost înconjurate Reginele Elisabeta, Maria și Elena, cu aceeași afecțiune și speranță cu care a fost înconjurată alături de mine, Regina Ana”.


Citește și: Fotografii inedite cu Regele Mihai la 93 de ani


 

Close
Închide
  Close