De Andreea Romaniuc Archip,

Livia Dilă nu duce dorul adrenalinei și al emisiunilor în direct. Ultimul job în televiziune l-a avut în urmă cu 7 ani!

„Nici nu am mai numărat anii, dar mă simt foarte bine, cred că din 2012 m-am retras. Ultima dată am lucrat la TVR și făceam politică. Am avut nenumărate oferte să mă întorc, tot pe politică, însă eu cred că am găsit ceva ce mă pasionează, educația”, a declarat, pentru Libertatea, Livia Dilă.

Fosta prezentatoare TV lucrează în beneficiul copiilor și se simte minunat atunci când vede că munca ei contează și că este valorificată.

Filmulețele ei au ajuns în școli

„Este vorba și despre educație pentru școală, pentru o societate mai civilizată, educație în domeniul științei, educație pe sănătate. Am o asociație, „Eu și lumea”, prin care fac niște spoturi educative de combatere a analfabetismului științific, vorbesc despre cum știe telefonul să ne localizeze, spre exemplu, care sunt pericolele internetului, cum zboară un avion, de ce paiele de plastic au fost interzise, iar copiii sunt foarte încântați, părinții sunt și ei încântați, profesorii au început să le utilizeze în clasă, așa că este foarte bine. Sunt cursuri video pe un canal YouTube, acolo le pot găsi toți copiii. Merg și în școli, le prezint acolo, chiar de la Palatul Copiilor m-au sunat și mi-au spus că le folosesc la cursurile lor”, ne-a povestit Livia.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

Încearcă să țină pasul cu provocările la care o supune propria fiică

Dincolo de provocările pe care le presupune noul său job, Livia are de lucru și acasă, cu fiica ei, Maria Sophia. Ca orice preadolescent, fata trece printr-o perioadă de rebeliune.

„Are 12 ani, s-a făcut mare, intrăm în adolescență, avem probleme specifice. Încercăm să cultivăm empatia, să înțeleagă că viața este complexă, că are și bune, și rele, trebuie să avem mecanisme să ne descurcăm, să putem să avem respect pentru ce ne înconjoară și asta se cultivă, se învață”, ne-a explicat Livia.

Foto: Eli Driu

Citeşte şi:

Secretul succesului lui Gheorghe Ifrim: „Soția m-a susținut tot timpul în meseria asta, m-a echilibrat, mi-a crescut copilașii!”

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi
GSP.RO

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse
HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse