MENIU CAUTĂ
30 Apr. 2017 18:51

Luc Besson o critică dur pe Marine Le Pen înainte de turul doi al alegerilor din Franța

Distribuie

Regizorul francez Luc Besson a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care o critică dur pe Marine Le Pen, candidata frontului Național, care a ajuns în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, scrie Le Figaro.

Besson i-a avertizat pe compatrioţii lui în legătură cu Marine Le Pen și spune că Frontul Național reprezintă ”elita fascismului francez”. În scrisoarea deschisă intitulată ”La Grande Illusion” (”Marea Iluzie”), cineastul explică cine sunt ”cei înşelaţi” și cine este ”autorul înşelătoriei” (”familia Le Pen şi mica ei bandă de extremişti” sunt interesaţi exclusiv de bani).

”Diavolul e diavol, iar atunci când pretinde că s-a schimbat spune acest lucru pentru a ne abuza şi mai mult”, spune spune Besson în mesajul său.

Luc Besson face în acelaşi text şi o analogie între politică şi cea de-a şaptea artă, comparând-o pe preşedinta Fondului Naţional cu o actriţă proastă: ”Filmul pe care ni-l propune doamna Le Pen este pur şi simplu prost. Scenariul nu ţine direcţia bună şi actriţa principală joacă fals”.

Deşi în scrisoare nu este menționat numele lui Emmanuel Macron, contracandidatul lui Le Pen, Besson face referire la acesta spunând că el va arăta restului lumii ceea ce înseamnă să fii francez: un popor deschis, curajos şi adept al fraternităţii.

Cineastul şi-a încheiat scrisoarea îndemnul ”La urne, cetăţeni!”.

Emmanuel Macron a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, fiind urmat de Marine Le Pen, cea care îi va fi adversară în turul secund de pe 7 mai.

Analiștii consideră votul francezilor de duminică drept o orientare clară spre Uniunea Europeană, mai ales că toate sondajele îl dau pe candidatul proeuropean câștigător în turul al doilea.

Citește mai multe despre luc besson, Marine Le Pen și Alegeri pe Libertatea.

Comentarii