Mergi direct la conținut »
Maia Morgenstern, fotografie rară și o poveste de sărbători. ”Dacă exist, se datorează lui”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Maia Morgenstern, fotografie rară și o poveste de sărbători. ”Dacă exist, se datorează lui”

Maia Morgenstern, fotografie rară și o poveste de sărbători. ”Dacă exist, se datorează lui”

Maia Morgenstern a făcut publică o fotografie de acum mai bine de 30 de ani. În imagine, apare alături de fiul ei. Dar textul care însoțește imaginea este unul dedicat tuturor medicilor pediatri, cărora actrița le mulțumește. Și în mod special medicului care a avut grijă și de ea-copil, dar, peste ani, și de copilul ei.

Maia Morgenstern evocă un moment din copilăria ei când, în perioada sărbătorilor, era tare bolnavă. ”Trebuia să fi mers la circă, la policlinică, dar era iarnă, și eu eram mică și slabă. Nu voiam să mănânc mai nimic” își amintește actrița. Ea mai povestește că mama ei a fost cea care l-a convins pe medicul pediatru să vină acasă, s-o consulte.

”Dar mama a adormit. Seringa a fiert până a ars. Scrum s-a făcut. Mama era disperată. Chemase un mare doctor, o personalitate a lumii medicale, un eminent pediatru să vină sa-mi facă o injecție (vaccin). Plângea în hohote și se scuza. Domnul Doctor a linistit-o (mai întâi pe mama), apoi a pus o altă seringă la fiert (deh, asta era metoda de sterilizare pe vremea aceea), iar apoi s-a apucat să-mi deseneze pisici. Așa ne jucam noi. Iar mie îmi dispărea teama – făceam școală de pisici” a rememorat Maia. ”Dacă eu trăiesc, dacă s-a ales ceva din mine, i-o datorez lui. Domnului Doctor Gabriel Vasiliu. Domnul Doctor Piți Vasiliu.” a mai scris actrița.

Dar povestea nu se termină aici.

”Peste ani, mulți ani, într-o iarnă geroasă, în prag de sărbători, fiul meu era bolnav. Un pui de om, o mămică tânără speriată, zăpada de aproape un metru… nimeni să vină acasă… ”. Iar Maia Morgenstern a apelat la același doctor care, în copilăria ei, ieșise din casă într-o iarnă geroasă.
”Domnul Doctor a împins mașina, care se înzăpezise, și a venit să-l consulte pe bebe. Mai există școala de pisici?”, l-am întrebat cu lacrimi în ochi, neștiind cum să-mi exprim mai bine recunoștința. Domnul Doctor Piți Vasiliu avea mult peste optzeci de ani.” a povestit emoționată actrița.

”Vă mulțumesc, Domnule Doctor! Vă voi rămâne veșnic recunoscătoare!”. Și dedică apoi mulțumirile ei tuturor medicilor pediatri care, indiferent de zile, ore, sărbători, fac totul pentru micuții pe care îi au în grijă.

Close
Închide
  Close