Mergi direct la conținut »
Maratonul Libertății lui Tetelu | Umoristul Vali Gora:
Entertainment Libertatea > Entertainment > Maratonul Libertății lui Tetelu | Umoristul Vali Gora: "Oamenii din TVR aveau o spaimă continuă la glumele noastre, ca să nu sune Iliescu"

Maratonul Libertății lui Tetelu | Umoristul Vali Gora: „Oamenii din TVR aveau o spaimă continuă la glumele noastre, ca să nu sune Iliescu”

Vali Gora, ex-Divertis, este președintele care ne trebuie, pentru că funcția lui acoperă toate scheciurile de umor. Și, ca președinte, a acceptat inviația lui Tetelu, tocmai pentru că știe ce pierdem dacă nu vine. Umorul ar rămâne izolat în ziua votului.

De Andrei Crăițoiu,

Valentin Gora a luat umorul de sub comuniști și l-a dus la capitaliști. L-a făcut să râdă chiar și pe Emil Cosntanitescu, care venea în blugi la spectacolele lor.

„Eu în general am votat în zona liberală. În ’96 eram în turneu la Baia Mare. Ion Iliescu era și el în electoral, cred că în Satu Mare. Când am ajuns la hotel, pe trecerea de pietoni era autocarul mare al lui Iliescu. Era fix pe toată trecerea de pietoni. Le-am zis că mute autocarul că încalcă Constituția, dar și regulile. Domnul ăla s-a uitat la mine mirat… În primul rând era vorba de protejarea Constituției”, a spus Gora.

Cum era umorul înainte de Revoluție? „E un mare avantaj că am prins umorul pe vremea lui Ceaușescu. Avea rafinament și eleganță. Nu puteai niciodată să spui nume. Doar al portarului și al hoțului de cantină. Era cenzură, iar povestea noi de pe scenă era fără nume. Oamenii din sală râdeau pentru că știau și se gândeau la aceleași personaje.

Locurile comune erau mult mai comune și mai puține. Era un singur canal de televiziune, apăreau 20 de cărți pe an și toată lumea se bătea pe ele. Asta-i diferența! Publicul să hotărască cum era mai bine, dar era altfel față de cel din ziua de azi„, a explicat umoristul.

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România
Recomandări

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România

„Mie nu-mi plac multe din glumele pe care le văd în ziua de azi la televizor. Dacă lumea din jurul meu râde, atunci e vorba de umor. Dacă faci o glumă foarte bună și nimeni nu râde? Atunci nu e umor! Trebuie să râzi ca să fie ceva tare”

Vali Gora, umorist

„Principala schimbare a fost că am ieșit pe televizor. Înainte de ’89 făcea spectacole în săli mici. Poate doar la mare aveam vreo două mii de euro. Publicul nostru e studențesc, educat, ales. După ’90 am prins o audiență mult mai largă, mai mare. Apoi puteam să folosim nume, imaginii. Până în 2000 oamenii veneau și ne întrebau cum avem curajul să spunem anumite lucruri pe scenă!

Acum 19 ani erau deja trei canale importante. Noi nu mai lucram cu TVR pentru că se supăra Iliescu. Legenda era că suna și era deranjat de glumele noastre. Suna la televiziune… Oamenii ăia aveau o spaimă continuă la glumele noastre să nu sune Ion Iliescu. Am plecat din TVR pentru că ne alegeau glumele„, a mai dezvăluit Vali Gora.

Close
Închide
  Close