De Cristina Radu,

„Acum două ore spălam pe dinți trei puștoaice. Am vreo 120 și ceva de copii. Mă descurc”, a spus Valeriu Nicolae despre copiii de care are grijă la „Casa Bună”.

El s-a declarat convins că lucrurile nu se vor schimba, indiferent cine va fi președintele României în următorii cinci ani. Societatea va fi mai bună doar datorită acțiunilor cetățenilor, nu ale politicienilor.

„Sunt convins că dacă fiecare dintre noi vom face ceva mai mult, vom rezolva lucrurile mai bine. Ar fi minunat dacă am avea politicieni buni. Experiența mea cu politicienii din Sectorul 5 a fost dezastruoasă. Ei nu sunt deloc interesați de comunitate, sunt mai preocupați doar de propria imagine”, a declarat Valeriu Nicolae, referindu-se la experiența sa cu Primăria Sectorului 5, condusă de Daniel Florea, care i-a oprit voluntariatul la Școala 136 din cartierul Ferentari.

Nu cred că oamenii ăștia au menirea să fie oameni politici. Politica ar trebui să fie doar despre cum facem să fie cât mai bine pentru cât mai mulți și nimic altceva. Din păcate, politica noastră este despre oamenii politici, despre cum se îmbogățesc ei, despre cum câștigă mai multă imagine, despre cum câștigă mai multă putere.

Valeriu Nicolae:

Conflictul cu administrația lui Florea l-a obligat, însă, să găsească singur o soluție, și a înființat Centrul Educațional „Casa Bună”.

„Eu cred că dacă suntem îndeajuns de mulți oameni care fac ceva, o să obligăm clasa politică să se schimbe. Eu sunt sătul să văd politicieni ducându-se tot timpul în școli de vară, întâlnindu-se în hoteluri super scumpe și cam atât. Se pot întâlni și în Ferentari, să repare un loc de joacă”, a explicat Valeriu Nicolae.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Referitor la discriminare, aceasta s-a redus simțitor, spune Nicolae, asta și datorită aderării la Uniunea Europeană.

„Acum trei zile eram la o cafenea, cu o prietenă. A venit un nene, s-a uitat la mine, m-am uitat la el, pleacă și se întoarce. Se așează aproape în genunchi lângă mine și îmi dă un teanc de bani. „Pentru copii”, mi-a zis. Mă bâlbâiam un pic, nu știam ce să-i spun. Hai să o spunem așa, mai dur: țigan român vine la un român cu un teanc de bani și spune că are deplină încredere că banii vor fi cheltuiți pentru copii. I-am mulțumit, i-am luat numele, am luat banii, i-am spus uite, asta o să fac cu banii”, a povestit el o întâmplare recentă în emisiunea lui Tetelu.

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre