MENIU CAUTĂ
15 Sep. 2018 21:00

Marius Dragomir are bust în Brașov. Cel mai vândut artist pop de după 1989 și-a făcut loc printre domnitori

Distribuie

Marius Dragomir rămâne în istorie nu doar pentru recordul de a fi primul cel mai vândut artist pop după Revoluție. Mai nou, cântărețul de 49 de ani are și propriul bust!

Solistul român care a vândut aproape două milioane de exemplare cu un singur album și a ajuns în Billboard cu „Party in Transylvania” (1995), polivalentul muzician Marius Dragomir a dispărut complet din atenția publicului, la un moment dat, după multe încercări de a-și pune în valoare compozițiile, prelucrări etno ori de muzică clasică.

Slăbit de infarctul prin care a trecut în urmă cu șase ani, artistul a cerut ajutorul colegilor de breaslă, pentru că o lungă perioadă nu s-a putut întreține și nu a reușit să-și valorifice munca. Salvarea a venit de la o lojă masonică pentru care Marius Dragomir compune acum.

Marius Dragomir are bust în Brașov. Cel mai vândut artist pop de după 1989 și-a făcut loc printre regi și domnitori

Recent, pe lângă eliberarea de grijile financiare, muzicianul a mai avut parte de o bucurie. Sculptorul Petrică Buhnici a decis că Marius Dragomir merită un bust! Lucrarea a fost expusă recent, la un târg internațional de carte și muzică din orașul natal al artistului, Brașov, vernisajul fiind legat ca tematică de Anul Centenarului, alături de cele ale unor personalități din istorie care, în accepțiunea artistului plastic, au avut ceva de spus pentru „România Eternă”. Adică Andrei Șaguna, Neagu Djuvara ori Regele Mihai, Mihai Vitezul, Constantin Brâncoveanu și Ștefan cel Mare.

„Mă simt copleșit și flatat că sunt alături, la vernisaj, de regele Mihai, de Mihai Viteazul ori Constantin Brâncoveanu. Sunt onorat pentru recunoașterea mea în această ipostază pe plan național și internațional”, a declarat muzicianul.


Teo Trandafir crede că banii aduc fericirea. „Orice salvează vieți aduce fericirea. Și medicii aduc fericirea'

Comentarii