MENIU CAUTĂ

Mircea N. Stoian nu s-a putut abține după moartea lui Andrei Gheorghe. “A căutat scandalurile cu lumânarea, care îi arde acum la căpătâi”

Distribuie

Mircea N. Stoian nu s-a putut abține după moartea lui Andrei Gheorghe și a postat un mesaj dur pe blogul personal, făcând referre la cei care "s-au trezit să vorbească" despre  omul de radio abia după ce el  s-a stins din viață.

Mircea N. Stoian crede că celebritatea l-a ucis, într-o oarecare formă, pe Andrei Gheorghe. „Nu au trecut 48 de ore de când Andrei Gheorghe a plecat dintre noi și au și început să apară laudele ditirambice și pupincuriștii necrofagi. Ca de obicei, după trecerea în Neființă a unei vedete, apar tot felul de găinari vorbăreți care încearcă să lege câinele personal al oportunității de dricul decedatului. Cu declarații lacrimogene, suferințe de doi lei și vorbe unse cu ulei de motor ars, în speranța că vor mai ciugului două trei boabe de audiență și empatie publică. Andrei, cel pe care l-am cunoscut bine, dar nu foarte bine. A  fost un profesionist de media până în vârful incandescent al țigării pe care o purta des în colțul gurii. Și ca orice profesionist, a ales drumul provocării, ca scară pentru o ascensiune rapidă”, a scris Mircea N. Stoian, pe blogul său.

„Cu o inteligență nativă, dublată de o cultură  rară și un sprit capabil să facă proștii să creadă că e noapte, când soarele strălucește pe cer. Andrei a cântat la pianul manipulării ca un mare maestru. A căutat scandalurile cu lumânarea, care îi arde acum la căpătâi, gestionând de fiecare dată, ca un profesionist fiecare provocare pe  care a generat-o. Andrei a murit de inimă  rea.

Și la propriu și la figurat. Malaxorul media este capabil să transforme în carne de mici orice conștiință și trebuie să ai suflet de kevlar să reușești să stai în picioare și să nu îți tremure genunchii. Deziluzia și marginalizarea au fost principalele droguri care l-au ucis pe Andrei. Au ucis inima lui, în ambele sensuri. Suflet sensibil într-o carcasă de fier, a gustat din cupa celebrității otrava uitării. Asta l-a distrus. Pentru că sub armura cinismului și agresivității, deliberate și asumate, se ascundea un spirit lucid și fără opreliști.”, a mai spus jurnalistul despre Andrei Gheorghe.

Andrei Gheorghe va fi incinerat. Fosta soție a lui Andrei Gheorghe a decis ca jurnalistul, găsit mort în vila sa din Voluntari, să fie incinerat, iar ceremonia va avea loc sâmbătă dimineața, la ora 12.00, la Crematoriul Uman ”Vitan Bârzești” din București.

Citește și

Testamentul lui Andrei Gheorghe: „Vă blestem să muriţi stând la coadă, să trăiți din salariu și să vă petreceți bătrânețea cu o pensie obișnuită!”

 

Citește mai multe despre Mircea N stoian pe Libertatea.

Comentarii