De aproape un an de zile, însă, ea învață să facă și acrobații pe cal. Un mare curaj, ținând cont că acum doi ani de zile a suportat o operație complicată la coloană.
„Prima dată am încălecat pe o iapă pe care a avut-o tata, o lipițană frumoasă, albă, dar cu tata a fost greu, pentru că el se aștepta să încalec din prima și să fac eventual galop cu burta la pământ, deci aia a fost o experiență neplăcută… Apoi am încălecat în Bucovina, la clubul Cai de legendă, și mi-a plăcut foarte mult pentru că a fost liniște și n-a țipat nimeni la mine. După aceea am început să lucrez constant cu Nelu Secheli. Și îmi place să petrec cât de mult timp în preajma căluților. Astă-vară, de exemplu, am și dormit acolo, în pădure, la Edenland, și a fost minunat. Băiețelul meu se trezea dimineața la ora 6 și mă întreba dacă poate să se ducă la grajduri să vadă ce fac poneii și căluții. Și așa se ducea, în pijamale și papuci (râde). E o atmosferă extraordinar de frumoasă acolo și se creează un transfer de energie pe care nu-l pot explica. Aici îl am pe Șeic, care e ca și căluțul meu. Am încălecat și alți cai, dar în ultima vreme mă înțeleg cel mai bine cu el”, povestește Monica Anghel.
De mai bine de un an, artista învață să facă și acrobatii pe cal. „Acrobațiile am început să le fac la Circul Metropolitan București, după ce mi s-a aprobat cererea către dl director Bogdan Stanoievici. Mi s-a făcut instructajul și m-a preluat maestrul Filimon Iordache, dresorul de cai. Nu mi-e teamă, pentru că și acolo mă simt în siguranță. Merg la antrenamente de câte ori am timp și se poate, pentru că acestea nu se fac în viteză. Deocamdată am învățat o chestiune extrem de importantă: să-mi mențin echilibrul, să știu cum să-mi țin picioarele, vârfurile, călcâiele, genunchii, brațele. Am învățat ca din mers să scot un picior din scăriță, să-l dau pe spatele calului și să vin cu el lângă celălalt picior al meu, să stau într-un singur picior pe scăriță și să reîncalec. Din afară poate părea foarte simplu, dar sunt multe lucruri pe care trebuie să le coordonezi, la care să te gândești și să fii atent în același timp. Nu e simplu deloc și necesită o concentrare extraordinară. Echitația, acrobațiile trebuie să le faci cu mintea limpede. Poate și de asta sunt atât de pasionată de echitație, pentru că mă ajută să nu mă mai gândesc la nimic altceva”, mai spune aceasta.
Dacă vrei și tu să practici călăria, uite o listă cu cluburi de echitație din București și împrejurimi!