Mergi direct la conținut »
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Povestea singurei trupe românești din America, Amor: “Cântăm în inima New York-ului de 20 de ani”

Povestea singurei trupe românești din America, Amor: “Cântăm în inima New York-ului de 20 de ani”

De două decenii, grupul Amor, singura trupă românească din America, este sufletul petrecerilor de peste Ocean. Cu rădăcini în Republica Moldova, unde a-nceput să activeze în anii ʼ80, și în România anilor ʼ90, formația a schimbat doar continentul, nu și repertoriul în limba română!

De Florian Gheorghe,

Amor e compusă de aceiași muzicieni care au fondat-o, soliștii Victor Cocieru și Igor Meșcoi – cândva cel mai apreciat orchestrator rock și pop al studiourilor bucureștene. Victor cântă și la chitară, Igor, și la clape. Iar alături de ei stă Andrei Storoja (chitară).

“Cântăm românește în inima New York-ului de 20 de ani și nu ne simțim singuri aici. Ne bucurăm să-i facem să se simtă într-o mare familie pe cât mai mulți români de pe ambele maluri ale Prutului, stabiliți în metropola americană și, spre bucuria noastră, sunt din ce în ce mai mulți”, ne-a declarat Igor Meșcoi, muzicianul care a emigrat la 24 de ani, după un turneu.

Meșcoi nu doar cântă în SUA, ci și compune și înregistrează la studioul său din Queens, New York. Mulți artiști colaborează cu el, unii, direct – de exemplu, Gheorghe Gheorghiu sau Paul “Fuego” Surugiu – alții, prin corespondență.

“America e plină ochi de artiști geniali, e greu să ajungi în top, dar, în același timp, e locul care-ți oferă o șansă corectă și resurse adecvate. Noi ne mulțumim cu aprecierea alor noștri, pe care-i strângem aproape șapte zile din șapte în singurul restaurant românesc din New York. Aici avem o nouă viață, suntem cunoscuți. Am plecat din România în plin succes profesional, a trebuit să o iau de la zero, dar nu-mi pare rău”, ne-a mai mărturisit Igor Meșcoi, acum în vârstă de 46 de ani.

Close
Închide
  Close