Eroul nostru este atipic, desprins parcă în aceeaşi măsură din “Game of Thrones”contemporan, dar şi dintr-un basm românesc în care, ca şi Greuceanu sau Făt-Frumos, se luptă cu forţele Răului în numele Fericirii.
Regizorul Michael Mircea (care a produs, intre altele, “Dincolo de cuvinte” / Smiley&Alex Velea) a vrut sa faca “o poveste contemporana despre dualitatea omului, atat a femeii, cat si a barbatului.
Lally este printesa din castel, care devine cand neagra de furie si de frica, dorind razbunare si eliberare, cand fericita, plutind in bratele alesului care o duce undeva, catre necunoscut, nici nu conteaza unde, daca e cu el. De asemenea, si eroul nostru este cand barbatul senzual si puternic, care se lupta cu o serie de personaje negative in numele Fericirii, cand unDragon fioros, el insusi supervizand castelul ca nu cumva printesa sa evadeze”.
Castelul insusi este o metafora, el poate fi situat in orice tara din lume, pe orice insula sau continent, povestea este una care nu tine de timp sau spatiu geografic, ci de planul afectiv, emotional. De altfel, Michael marturseste el insusi ca, desi s-a nascut in Nigeria, a crescut in Africa de Sud si s-a mutat in Romania, el nu apartine unui teritoriu anume, ci mai degraba este dependent de confortul emotional pe care il are intr-un loc sau altul, asa ca a ales Romania.
Personajul masculin al clipului da culoare povestii, si la propriu si la figurat. Originar din Angola, Chris Davie este si actor si luptator; asa se explica de ce ipostaza din clipul ZBOR il prinde de minune.
Filmat pe croma, clipul este destul de atipic, atat prin decoruri si efecte, cat si pentru faptul ca printesa este cand negativa, cand pozitiva, la fel si eroul masculin.
Piesa ZBOR a lui Lally a fost compusa de Deepcentral (Doru Todorut si George Calin) in 3 variante – engleza, italiana si romana, insa managementul artistei a considerat oportun sa lanseze, in acest moment, tinand cont de evolutia pietei, varianta in limba romana.
frameborder=”0″ allowfullscreen>