Mergi direct la conținut »
Războiul pijamalelor se transformă în telenovelă
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Războiul pijamalelor se transformă în telenovelă

Toată această poveste cu iz de vacanţă legată de săptămâna “Şcoala altfel” şi de faptul că prima doamnă ar putea să predea îmbrăcată în pijama a pornit de la o puştoaică de clasa a cincea. Fetiţa cu orizonturi moderne, conturate în câţiva ani de şcoală făcuţi în străinătate, despre care se ştie că este fiica unuia dintre verii soţiei şefului statului, a avut iniţiativa unei “Pijama party”, model american. De aici şi până la strângerea de semnături ale elevilor dornici ca soţia preşedintelui României să le predea în pijama nu a fost decât un pas. Un pas mare, pe care însăşi prima doamnă, Carmen Iohannis, profesoară de engleză pentru liceeni, l-ar fi girat cu zâmbetul pe buze.

De Cristian Burcioiu,

Subiectul, discutat în consiliu

“De fapt, a fost vorba de o mică petrecere a elevilor de clasa a cincea. Era vorba să aducă un suc, o prăjitură şi să socializeze îmbrăcaţi mai sport, nu chiar în pijama. A fost ideea unei fetiţe care a învăţat în străinătate. Nu s-a pus nici un moment în discuţie problema ca doamna Iohannis să predea în pijama. Pare amuzant, dar cât sunt eu aici, acest lucru nu se va întâmpla”, ne-a declarat prof. Gabriel Negrea, directorul Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr din Sibiu. Problema care a răscolit întreaga şcoală sibiană de renume va fi studiată pe toate feţele în colegiul profesoral şi în colegiul de administraţie al liceului. Cine va câştiga din această “confruntare” elevi-conducere rămâne de văzut.

Preşedintele a decorat supravieţuitori ai lagărelor naziste

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat ieri, de “Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului”, mai mulţi supravieţuitori ai lagărelor de concentrare naziste.
Acesta le-a acordat Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în Grad de Cavaler, pentru a aduce un omagiu tuturor victimelor Holocaustului din al Doilea Război Mondial. Ieri s-au împlinit 70 de ani de la momentul în care, pe 27 ianuarie 1945, lagărul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau, din sudul Poloniei, era eliberat de trupele sovietice.
 

Close
Închide
  Close