Rică Răducanu, în vârstă de 77 de ani, și-a deschis terasa din Neptun. Fostul portar este și patron, dar și ospătar la localul său de la malul Mării Negre. Fostul portar servește la mese și interacționează cu clienții săi. Rică Răducanu le împărtășește și experiențele din cariera sa în fotbal și le spune bancuri.
Anul acestea, afacerea fostului sportiv nu prea a avut succes. Rică Răducanu este de părere că turiștii nu prea au mai fost dispuși să cheltuie mulți bani în această vară.
„Vara asta nu prea a mers treaba la terasă, la afacerea familiei. Am stat și am privit în multe zile cum reacționează românul de rând. Mă întreb unde sunt acele concedii în care știam să ne distrăm, dar și să mâncăm așa cum trebuie în concediu. Poate avem memoria scurtă, dar pe vremuri, nu îndepărtate, ne răsfățam în vacanță. Adică, aveam în fiecare zi o friptură, fie ea în sânge sau nu, și un pahar de șpriț. Nu mai vorbesc despre un mușchi țigănesc sau un platou cu diverse preparate, să simtă toată lumea că e concediu, că e o perioadă de relaxare.
„Salariile sunt mici, dacă îl ai și p-ăla și nu cumva trăiești la mila nevestei”
Vara asta s-a văzut poate cel mai bine în ultimii ani că trăim vremuri grele, că salariile sunt mici, dacă îl ai și p-ăla și nu cumva trăiești la mila nevestei! La terasa noastră, cuvântul de ordine la mâncare a fost ciorba. În diverse variante, dar tot ciorbă se numește. O ciorbă, o halbă de bere și apoi la baie! Cam așa s-au derulat lucrurile, în mare, anul acesta”, a precizat cu amărăciune în glas Rică Răducanu, potrivit cancan.ro.
Rică Răducanu spune că nu doar afacerea lui din Neptun a fost afectată, ci mai peste tot a întâlnit aceeași situație: „Terasa asta, din stațiunea Neptun, o avem de ceva vreme în familie, cu vărul meu, dar anul ăsta lucrurile au stat altfel, chiar dacă noi am încercat să nu ridicăm prea mult prețurile”.
Meniul este unul variat, iar fostul portar are prețuri pentru toate buzunarele: ciorbă de burtă -19 lei, ciorbă de văcuță -16 lei, ciorbă de fasole -14 lei, ciorbă de perișoare -17,5 lei, mititeii la grătar- 4,5 lei bucata, pomana porcului cu mămăliguță – 31 de lei. Meniurile fixe, de pildă piept de pui la grătar cu cartofi prăjiți și cu salată, costă 34 de lei. O cafea e între 9 și 20 de lei. Preparatele din paste sunt între 17 și 27 de lei, pizza, între 26 și 33 de lei, salata de ton – 29 de lei, omletă simplă – 10 lei, salata grecească – 30 de lei, papanaș cu smântână și cu gem – 18 lei, clătite cu dulceață – 8,5 lei.
Ce pensie are Rică Răducanu
Rică Răducanu are o pensie de 1.800 de lei, însă nu se atinge de acei bani, pentru că soția sa are grijă să se ocupe de plățile pentru casă. Fostul mare sportiv nu se ferește să recunoască faptul că uneori mai împrumută bani pentru a băga la jocurile de noroc.
„De unde dracu bani, eu n-am! Mai iei de la unul, de la altul, tot speri să câștigi ceva. Din pensia mea, doar dacă prind ceva, că mi-o ia nevastă-mea. Nu pun mâna pe pensie, ăia sunt bani minați, trebuie să plătim gazele și lumina, astfel, cum să trăim?”, a spus Rică Răducanu.