Sursa video: Facebook – Sorin Bontea

Sarmalele, un preparat esențial al meselor festive din România, își păstrează locul de onoare și în acest Crăciun. Pentru a ridica acest preparat tradițional la rang de artă culinară, Chef Sorin Bontea, renumit pentru măiestria sa, a dezvăluit o rețetă deosebită, cu un ingredient cheie care promite să transforme gustul sarmalelor.

Secretul pentru sarmale delicioase

Chef Sorin Bontea subliniază că detaliile fac diferența. De la selecția atentă a frunzelor de varză murată până la utilizarea cimbrului, fiecare pas contribuie la aroma unică a preparatului. Costița afumată, folosită între straturile de sarmale, adaugă mai mult gust, completând armonios combinația dintre carne, orez și condimente. Cimbrul este un ingredient simplu, dar care oferă un gust intens și echilibrat.

sorin bontea 1Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Ingrediente pentru rețeta de sarmale a lui Sorin Bontea

  • 2-3 kg varză murată;
  • 600 g carne tocată de porc și vită;
  • ½ ceșcuță de orez;
  • 200 g ceapă;
  • Ulei pentru călit;
  • Costiță afumată;
  • 2-3 linguri de bulion;
  • 2-3 frunze de dafin;
  • Cimbru;
  • Mărar;
  • Sare și piper.
INSCOP: Românii sunt mai rezistenți la dezinformarea Rusiei. „Frustrările nu au legătură cu atașamentul lor față de UE și NATO”
Recomandări
INSCOP: Românii sunt mai rezistenți la dezinformarea Rusiei. „Frustrările nu au legătură cu atașamentul lor față de UE și NATO”

Cum se prepară sarmalele perfecte

  1. Pregătirea verzei murate:
    Frunzele de varză sunt alese cu grijă, iar cele prea sărate sau acre se clătesc ușor în apă călduță.
  2. Prepararea umpluturii:
    Ceapa tocată se călește până devine aurie, apoi se adaugă orezul spălat și se amestecă două minute. După răcire, compoziția se amestecă cu carnea tocată, piper, cimbru, mărar și puțină apă rece pentru o textură fragedă.
  3. Formarea și aranjarea sarmalelor:
    Fiecare frunză de varză se rulează cu grijă în jurul amestecului. Pe fundul oalei se așază un strat de varză tocată, urmat de straturi de sarmale și costiță afumată, până se umple oala.
  4. Gătirea:
    Deasupra sarmalelor se toarnă un amestec de bulion și apă, se adaugă frunze de dafin și boabe de piper. Preparatul se fierbe la foc mic timp de aproximativ două ore, având grijă să se completeze cu apă, dacă este necesar, și să se rotească oala ocazional.

Cu această rețetă, Chef Sorin Bontea transformă sarmalele tradiționale într-un preparat delicios, perfect pentru mesele de Crăciun. Simplitatea ingredientelor, combinată cu atenția la detalii și pasiunea pentru gătit, garantează un rezultat care va impresiona orice invitat. Așa că, dacă doriți să aduceți un plus de savoare mesei de Crăciun, rețeta sa este alegerea ideală.

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Wow, ce mare s-a făcut fetița Elenei Udrea!! Eva Maria a fost fotografiată alături de tatăl ei, la un mall din București / FOTO
Unica.ro
Wow, ce mare s-a făcut fetița Elenei Udrea!! Eva Maria a fost fotografiată alături de tatăl ei, la un mall din București / FOTO
Numele ei este pe buzele tuturor, după ce tocmai s-a aflat! Toți o știau pe Sorina Docuz drept „protejata lui Marcel Ciolacu”, însă acest DETALIU din trecutul ei s-a aflat abia acum
Viva.ro
Numele ei este pe buzele tuturor, după ce tocmai s-a aflat! Toți o știau pe Sorina Docuz drept „protejata lui Marcel Ciolacu”, însă acest DETALIU din trecutul ei s-a aflat abia acum
„Am aflat că o să fiu văduvă și o să-mi îngrop singurul copil...” Cutremurător! Astrologul Minerva și-a prezis destinul tragic, la numai 14 ani. Fiul ei a murit la vârsta de 17 ani
Libertateapentrufemei.ro
„Am aflat că o să fiu văduvă și o să-mi îngrop singurul copil...” Cutremurător! Astrologul Minerva și-a prezis destinul tragic, la numai 14 ani. Fiul ei a murit la vârsta de 17 ani
Orașul de poveste din România care atrage turiștii ca un magnet și în care mulți vor să se mute. Are atmosfera vremurilor de odinioară și o multitudine de atracții
FANATIK.RO
Orașul de poveste din România care atrage turiștii ca un magnet și în care mulți vor să se mute. Are atmosfera vremurilor de odinioară și o multitudine de atracții
Care sunt cuplurile de vedete care participă la sezonul 21 al emisiunii „Te cunosc de undeva!”. Mari SURPRIZE pentru fani
Elle.ro
Care sunt cuplurile de vedete care participă la sezonul 21 al emisiunii „Te cunosc de undeva!”. Mari SURPRIZE pentru fani
Deși se afișează cu mașini și genți de lux, casa Biancăi Drăgușanu nu e deloc cum ți-ai imagina! Imaginile din apartamentul ei au ajuns virale pe internet / FOTO
Unica.ro
Deși se afișează cu mașini și genți de lux, casa Biancăi Drăgușanu nu e deloc cum ți-ai imagina! Imaginile din apartamentul ei au ajuns virale pe internet / FOTO
Medicii din Iaşi, şocaţi de un pacient cu o alcoolemie nemaiîntâlnită: "Record absolut". Valoarea, de peste 2 ori mai mare decât nivelul la care poate să ucidă
Observatornews.ro
Medicii din Iaşi, şocaţi de un pacient cu o alcoolemie nemaiîntâlnită: "Record absolut". Valoarea, de peste 2 ori mai mare decât nivelul la care poate să ucidă
Horoscop 20 ianuarie 2025. Peștii sunt într-o perioadă de schimbări profunde și nu pot evalua corect impactul pe care îl au asupra celor din jur
HOROSCOP
Horoscop 20 ianuarie 2025. Peștii sunt într-o perioadă de schimbări profunde și nu pot evalua corect impactul pe care îl au asupra celor din jur

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI