MENIU CAUTĂ
, de Magdalena Duru

Șerban Huidu, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare

Distribuie

Sentința nu este definitivă și poate fi atacă de familiile victimelor.

Tragedia a avut loc pe 16 octombrie 2011, într-o duminică, când Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau trei persoane. Toate cele trei persoane au murit. Huidu conducea maşina în care se aflau soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de 2 şi 4 ani şi bona.
 

 
Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului, maşina condusă de Şerban Huidu rula cu 87 km/h, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 km/h. Maşina lui Huidu a intrat total pe contrasens.
Tragedia s-a produs la aproximativ un an după ce Huidu, fost realizator al emisiunii „Cronica Cârcotaşilor”, a avut un accident de schi în Austria. Câteva zile, Huidu a fost în comă indusă. După accidentul rutier, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legiştiau ajuns la concluzia că era apt să conducă maşina atunci când s-a produs accidentul rutier din Timişul de Sus.
Huidu a fost trimis în judecată, pe 14 mai 2012, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, iar judecătorii au decis azi că pedeapsa este de doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Citește mai multe despre Șerban Huidu pe Libertatea.

Comentarii