Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Tenorul Florin Georgescu i-a predat ștafeta artistică fiului său! Florin Georgescu jr este actor și prezentator de evenimente

Tenorul Florin Georgescu i-a predat ștafeta artistică fiului său! Florin Georgescu jr este actor și prezentator de evenimente

De fiecare dată când este pe scenă, la Târgoviște, tânărul actor Florin Georgescu e răsplătit pentru prestație, cu aplauze, de tatăl său, cântărețul de operă Florin Georgescu. Puțini sunt cei care știu că tenorul lăudat de Pavarotti și de Sinatra e părintele lui!

De Florian Gheorghe,

Exact ca Florin Georgescu senior, care a refuzat cetățenia americană și locul pe care aceasta i l-ar fi asigurat în elita mondială, întorcându-se, mânat de dorul acasă, în Dâmbovița, de unde este originar, Florin Georgescu jr a rămas lipit de locul natal și joacă pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

Târgoviște e și locul unde a început istoria tatălui său, singurul tenor român pentru care admiratorii au spart geamurile și au rupt ușile Operei Române – atât erau de disperați să-l vadă!

Florin Georgescu (dreapta) și Florin Piersic, odinioară, la ziua celui ce a fost Ion Dolănescu

Florin junior a absolvit Universitatea de Arte Geo Saizescu, unde a studiat cu emeritul profesor și actor Virgil Ogășanu. Are un masterat în domeniul artistic și și-a început activitatea artistică în spectacole pentru copii, înainte de a deveni unul din cei mai apreciați actori ai Teatrului Tony Bulandra.

Dragostea pentru scenă și artă nu e, în cazul lui, doar înnăscută, ci și insuflată. De mic și-a însoțit tatăl prin toată țara, la spectacole, fiindu-i, astfel, deschisă o lume inaccesibilă majorității.

Florin, care l-a făcut recent bunic pe marele tenor, e și prezentator de spectacole, nu doar actor. Din această ipostază va cinsti memoria celui mai bun prieten al tatălui său, Ion Dolănescu, la festivalul organizat în memoria regretatului rapsod la Târgoviște.

Close
Închide
  Close