MENIU CAUTĂ
19 Aug. 2013 09:53

Top 5 cei mai faimoşi romi din România! Care crezi că este cel mai cunoscut?

Distribuie

Libertatea.ro îţi prezintă un top 5 al celor mai celebri romi care au reuşit să câştige un ban cinstit, să facă performanţă în domeniul în care au activat şi să-şi adune mii de fani.

Bănel Nicoliţă este cel mai celebru rom de peste hotare. Fostul fotbalist al Stelei nu şi-a negat niciodată originile. „Sunt rom şi mă mândresc. Joc pentru etnia mea şi pentru imaginea României. Totuşi, mă simt mai mult român decât rom”, spunea mijlocaşul în urmă cu doi ani.

Connect-R, artistul care a rupt topurile vara trecută cu melodia „Vara nu dorm”, şi-a recunoscut şi el originile într-un concert. „Sunt ţigan şi mă mândesc cu asta!”, spunea cântăreţul. Cu toate acestea, Connect-R a dezvăluit că a avut ceva probleme din această cauză cu un coleg de breaslă: „Ombladon de la Paraziţii are o problemă cu mine, făcând mişto de mine că sunt ţigan. Eu sunt un gentleman şi nu vreau să îi răspund, ba chiar îi doresc tot binele din lume. Totuşi, aş vrea să ajungă mai aproape de Dumnezeu şi să nu mai aibă o problemă cu oamenii din jurul lui”.

Cântăreţul Adrian Copilul Minune face şi el parte din etnia romilor. „Eu trebuie să mă mândresc că sunt ţigan şi trebuie să le dau o educaţie bună copiilor mei”, mărturisea manelistul în urmă cu un an.

Mădălin Voicu este unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni de etnie romă din România. De profesie violonist și dirijor, fiul lui Ion Voicu a luat apărarea etniei romilor de multe ori şi este văzut ca un apărător public al acestora. „Românii sunt laşi şi trădători. Ceea ce ţiganii nu sunt”, declara Mădălin Voicu în urmă cu trei ani.

Dorel şi Marian Simion, doi dintre cei mai cunoscuţi pugilişti din România, sunt romi. Aceştia şi-au recunoscut apartenenţa, lucru care nu i-a împiedicat să devină cei mai buni. Dorel a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000, în timp ce Marian a câştigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Atalanta în 1996 şi argint la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 17 februarie 2019
Comentarii