Mergi direct la conținut »
Tudor Chirilă ne-a dezvăluit ce dificultăți întâmpină când încearcă să scoată hituri noi. „E din ce în ce mai greu să scrii și să nu te repeți”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Tudor Chirilă ne-a dezvăluit ce dificultăți întâmpină când încearcă să scoată hituri noi. „E din ce în ce mai greu să scrii și să nu te repeți”

Tudor Chirilă ne-a dezvăluit ce dificultăți întâmpină când încearcă să scoată hituri noi. „E din ce în ce mai greu să scrii și să nu te repeți”

Tudor și trupa lui, Vama, lansează azi oficial o piesă care a câștigat mulți fani, „Victoria ta”. Printre înțepături la adresa colegului de la „Vocea României” Horia Brenciu, care preferă coverurile pieselor noi, muzicianul ne-a spus ce-l inspiră să compună și ce-l motivează să creeze.

De Denisa Macovei,

„Eu nu pregătesc un cover, dar uite, ar putea Horia Brenciu să facă un cover după piesa pe care o lansăm acum. E un cântec care se numește «Victoria ta», un cântec pe care noi l-am scris de mult, l-am cântat mult în concerte, dar care niciodată nu a beneficiat de o variantă de studio. Pur și simplu, lumea dacă voia să-l asculte trebuia să vină la concerte și nu era sigur că noi îl cântăm… E o baladă de dragoste, dar e o altă perspectivă. Împreună cu Vama Veche și cu Vama am scris foarte multe cântece de dragoste și e din ce în ce mai greu să scrii și să nu te repeți. Dar am avut o perspectivă nouă, aceea că de multe ori s-ar putea ca într-o relație să crezi ești doar “sex buddy” și să realizezi că, de fapt, relația aia e mai mult decât ceea ce credeai”, ne-a povestit Chirilă.

© FOTO: Petru Ivu

«Noi lucrăm mult în echipă»

Muzicianul ne-a explicat și că majoritatea melodiilor reprezintă rezultatul muncii colective: „Eu sunt un om care funcționează foarte mult pe entuziasm, adică dacă nu mă entuziasmez, renunț. Am nevoie de entuziasm și mai ales am nevoie de entuziasmul celor cu care lucrez. Noi lucrăm mult în echipă și când suntem entuziasmați de muzică în mod colectiv, atunci eu mă apuc de versuri. În general la versuri muncesc până când sunt foarte mulțumit de faza finală și nu mai revin. Dacă e să revin, revin și fac o altă variantă”.

«Ceea ce nu merge îți arată ce va merge»

În timp ce mulți compozitori au nevoie de o muză, de o pauză de relaxare sau de un imbold ca să creeze, Tudor Chirilă mărturisește că găsește inspirație pentru piesele lui oriunde s-ar afla.

„În orice ipostază, gândesc. Pot să fiu la mare, pe o plajă și mă gândesc, pot să fiu în vacanță și să mă apese ceva, că am de livrat un cântec sau versuri, eu către mine. Mă așez să scriu – nu iese. Dar într-o zi, la un moment dat, începe să se lege. Cred că inspirația este o chestie pe care o și antrenezi, e ca mersul la sală. Inspirația se naște din toate momentele alea în care ai încercat și ai ratat sau cum zicea un mare profesor de scenaristică «ceea ce nu merge îți arată ce va merge», ne-a mai spus juratul-antrenor de la „Vocea României”.

VIDEO: Bogdan Sorocan/ FOTO: Dumitru Angelescu

Close
Închide
  Close