Mergi direct la conținut »
Valentin de la Exatlon are un trecut impresionant. De la vicecampion la tir la coregraf si dansator | FOTO Galerie foto
7imagini
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Valentin de la Exatlon are un trecut impresionant. De la vicecampion la tir la coregraf si dansator | FOTO

Valentin de la Exatlon are un trecut impresionant. De la vicecampion la tir la coregraf si dansator | FOTO

Introvertit, echidistant și extrem de concentrat, unul dintre cei mai îndrăgiți concurenți din cadrul "Exatlon", Valentin Chiș, sau Bruce cum este alintat de coechipierii săi, are una dintre cele mai interesante povești de succes dintre atleții rămăși în cursă pentru marele premiu.

De Dana Aramă,

Discret în legătură cu relizarile lui sportive, Bruce de la Exatlon România are un palmares impresionant de medalii și premii câștigate prin practicarea a două sporturi ce par diametral opuse: tir și dans.

Cea care i-a dat viață a fost și cea care l-a încurajat și sprijinit mereu în ceea ce a făcut. Doamna Anuța Chiș, de profesie învățătoare, a fost și este o adevărată prietenă pentru fiii săi, Valentin și fratele sau mai mare, Gabi. Despre copilăria și adolescența performerului Exatlon își amintește cu drag.

 „Valentin a fost un copil pe care și l-ar fi dorit orice părinte. A fost și este un copil extraordinar de bun și foarte cuminte. Nu ne-a creat probleme de niciun fel. Întotdeauna a fost timid și introvertit. În clasa a șasea a fost selectat de la școală pentru tir și așa a început cariera sa sportivă. S-a dedicat tirului mai bine de șase ani, a fost extrem de muncitor.

A fost și campion național la juniori, vicecampion național, la Seniori, a fost selectat pentru a participa la campionatul european, însă nu știu exact ce s-a întâmplat, a fost selectat al treilea, dar a plecat al patrulea și cred că în acel moment s-a produs o ruptură. Ceva în această selecție nu i-a plăcut. Valentin este un copil foarte corect și de cuvânt”, povestește emoționată mama atletului.

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”
Recomandări

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”

 

Această dezamăgire l-a dus pe Valentin Chiș, care face parte din echipa faimoșilor la Exatlon România, în jurul vârstei de optsprezece ani – o vârstă destul de înaintată pentru a mai face performanță, în sala de dans, hotărât să reușească și în acest sport extrem de solicitant.

Doamna Chiș își amintește cu emoție efortul impresionant pe care Valentin l-a despus pentru a-și îndeplini visul de a deveni coregraf.

„S-a hotărât să urmeze coregrafia și el făcuse un liceu de matematică-fizică; a început să ia lecții de balet și i-a plăcut foarte mult, dar a și muncit. Își  dădea la o parte covorul și exersa sfoara și șpagatul până vomita. După care se ridica și continua. Efortul a fost uriaș. De la un sport static cum este tirul, unde poziția și rigiditatea sunt de bază, să ajungi la mobilitatea baletului la 18 ani nu a fost deloc ușor. Dar și-a dorit foarte mult să facă dans și s-a ținut de asta”.

Femeie izolată la domiciliu în Alba: „Mi-au spus că voi fi monitorizată de 2 ori pe zi...„ Revoltător ce a urmat
Recomandări

Femeie izolată la domiciliu în Alba: „Mi-au spus că voi fi monitorizată de 2 ori pe zi...„ Revoltător ce a urmat

 

Prima audiție în cadru oficial a avut-o pentru preselecția unui show de dans. Juriul, impresionat de talentul tânărului orădean, l-a așteptat să-și dea una din probele de Bacalaureat pentru a-l vedea și a doua oară performand pe scenă. Pasionat de lectură și mereu cu o carte în ghiozdan, Valentin și-a luat destinul în mâini imediat după terminarea liceului. Dansul a fost cea mai bună formă de comunicare cu cei din jurul sau. Prin dans s-a făcut remarcat și înțeles.

 „În momentul în care urcă pe scenă, se transformă. Din acel moment, nu mai este nici timid, nu mai este rușinos, atunci se dezlănțuie. Este foarte modest și cred că și foarte perfecționist, niciodată nu se oprește, tot timpul e loc de mai bine, și ăsta e un lucru bun.

Își dorește tot timpul să fie mai bun, este foarte determinat. Modelul lui în dans este Brian Friedman. A plecat la New York din 2009 ca să îl vadă pe acesta. A avut foarte multă încredere îl el și Brian Friedman l-a remarcat și l-a invitat la o serie de workshop-uri”, mama atletului de la Exatlon România.

Discuții între medici din interiorul spitalului Balș, unde e un bărbat cu coronavirus! Ce a ieșit la iveală
Recomandări

Discuții între medici din interiorul spitalului Balș, unde e un bărbat cu coronavirus! Ce a ieșit la iveală

 

Eșecul admiterii pe locurile fără plată la UNATC la secția Coregrafie a reprezentat o lovitură pentru Valentin. Din păcate, familia nu putea susține costurile de școlarizare cu plată, care se ridicau la 3.000 de euro anual, chiar luând în considerare și banii pe care „faimosul” de la „Exatlon” îi câștiga deja din diversele proiecte în care era implicat.

 „Dar a avut un parcurs și cu avantaje și dezavantaje. Faptul că nu a fost admis la facultate i-a dat posibilitatea să se dezvolte dansând. A dansat cu Răzvan Mazilu și cu Massimo Gerardi care chiar l-a încurajat spunându-i că dacă vrea să danseze pe scenele mari, trebuie să aibă talent, nu diplomă”, a precizat mama lui Bruce, care este cel mai înfocat fan al emisiunii.

 „Mă doare fiecare căzătură, mă dor scandalurile din coteț și împreună cu soțul îi îndemnăm, din fața micului ecran, să meargă mai tare sau să aibă grijă pe traseu. Închidem și fereastra și ușa și atunci ne dezlănțuim.

E un concurs dur, un concurs care este pe placul lui Valentin, care mereu dorește să își testeze limitele. Eu cred că se bucură că a mers. Sunt convinsă că îi este foarte greu, dar s-a adaptat. La traseu a evoluat extraordinat de mult.
 
 Are o viteză extraordinară și sunt foarte mulțumită că se și protejează.
 
   S-a lovit în cadrul unei probe și m-a durut. Eu când îi văd atât de răniți am așa un gol în stomac”.

Mama campionului spune că indiferent de momentul în care fiul său va ieși din această dură competiție televizată, acesta se va întoarce shimbat în bine și va fi mai bogat în modul de a relaționa cu cei din jur. „Ne-ar ajuta pe toți câte un Exatlon”, concluzionează mama  lui Valentin.


Citește și: EXCLUSIV: Ce răspunde Banca Națională la acuzațiile lui Liviu Dragnea: “BNR sprijină politica economică a Guvernului”


 

Close
Închide
  Close