În România a devenit celebru în primăvara acestui an, când s-a speculat că ar fi avut, la acel moment, o idilă cu Anda Adam, căreia i-a dăruit un inel superb cu diamant. Dar peste Ocean, în California, acolo unde locuieşte de peste 33 de ani, afaceristul Nick Rădoi e cunoscut pentru povestea lui de viaţă, dar şi pentru chefurile de pomină pe care le dă în reşedinţa lui. În spatele succesului său se află, însă, ani de muncă asiduă. A muncit, pe rupte, de la 19 ani. Şi chiar şi acum, când are o avere de peste 30 de milioane de dolari, Nick Rădoi e dependent de mersul la birou. Într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului Libertatea, afaceristul a mărturisit că ziua lui de muncă începe la 05.00 dimineaţa şi se termină după 12 ore de activitate intensă la birou sau la întâlnirile de afaceri…
Nick, eşti un model de reuşită peste Ocean. Hai să vorbim un pic despre începuturile succesului tău în SUA. În ce an ai plecat pe tărâmul american?
În America am ajuns în 1980, împreună cu familia mea (doi fraţi mai mici şi părinţii) datorită faptului că am fost expulzaţi din ţară. Tatăl meu, fiind pe atunci membru al Comitetului Drepturilor  Omului, a luptat mult în acest sens, fapt care i-a înfuriat pe comunişti. A fost arestat şi condamanat  la închisoare, noi în tot acest timp fiind persecutaţi  în tot sensul cuvântului. Ne-a fost confiscat totul, familia noastră având o avere destul de mare pe atunci… cred că eram una dintre cele mai înstărite familii din Caransebeş.
Ţi-a fost greu la început în America? Şi cât de repede te-ai acomodat?
Ajungând în America, la numai 19 ani, am fost nevoit să mă acomodez destul de repede şi anume muncind. Am muncit cot la cot cu tatăl meu zi şi noapte ca să întreţinem familia şi studiile fraţilor mei. După 6 luni petrecute la New York, am decis să mă mut în California împreună cu iubita mea, care mi-a fost apoi soţie. Tot ce pot sa vă povestesc despre acea vreme de început aici este munca.  Lucram la 3 joburi, dormeam foarte putin şi nici că reuşeam să mănânc. Am fost foarte ambiţios în a-mi atinge scopul, îmi doream o afacere legată de camioane, şi anume de transportatrea mărfurilor pentru distribuitori. Din banii strânşi la început, mi-am luat un tir. Apoi încetul cu încetul am ajuns să deţin o companie cu zeci de tiruri.
Ce trebuie să ai ca să reuşeşti în SUA? Să ştie şi românii care visează la visul american…
America nu iubeşte oamenii leneşi. Într-adevăr, se poate realiza aşa zisul vis american, dar numai prin muncă, ambiţie şi sacrificii.
Cum arată o zi obişnuită de-a ta?
Azi am ajuns la un nivel la care deţin alte atribuţii şi responasabilităţi, dar asta nu înseamnă că nu mai muncesc.  Ziua pentru mine începe la 5.00 dimineaţa şi continuă la birou, uneori şi peste 12 ore, unde  mă puteţi găsi vorbind la telefoane, ducând diverse tratative cu clienţii, în intruniri de afaceri şi alte momente importante business-ului meu. Desigur, uneori este vorba şi de petreceri, dar şi acestea sunt făcute tot în scopul afacerilor cu diverşi potenţiali parteneri.
Ai mulţi prieteni acolo? Sunt prieteni pe care te poţi baza la nevoie, sau simpli amici?
Sunt înconjurat de lume diversă. Unii îmi sunt prieteni, alţii simpli amici. Se zice că prietenul la nevoie se cunoaşte…dar eu nu am cerut şi nu cer ajutorul nimănui. Unul, Dumnezeu, este cel care mă ajută. Locuind în Los Angeles, desigur că am avut  posibilitatea să cunosc şi persoane cu nume celebre, cu care am închegat chiar şi relaţii de prietenie.
În România cât de des vii? Te mai leagă ceva de ţara noastră?
În România nu pot să spun că vin foarte des, dar vin cu drag. Am în sufletul meu multe amintiri frumoase legate de copilărie, bunici, sărbători. Ador mâncarea românească şi locurile frumoase ale acestei ţări.
În showbiz-ul de la noi ai devenit cunoscut după ce s-a speculat că ai avut o relaţie cu Anda Adam. Cum au stat, de fapt, lucrurile? Aţi avut o idilă? S-a scris că i-ai dat un inel cu diamant…
Referitor la Anda Adam nu vă pot spune decât că ne leagă o relaţie de prietenie. Mi-aş dori să nu se mai speculeze pe acest subiect şi o să vă răspund la întrebare da, eu i-am făcut cadou acel inel despre care se tot vorbeşte în presă.
Cu Anamaria Ferentz în ce relaţie eşti? Lămureşte tu lucrurile, pentru că s-a zvonit că ai dat-o afară din casa ta la dorinţa fostei tale iubite, Alina Radi.
În ceea ce o priveşte Anamaria Ferentz, nu suntem şi nu am fost vreodată duşmani.
Ai ajutat-o şi pe Andreea Antonescu, atunci când a venit în SUA?
Pe Andreea Antonescu am invitat-o la petrecere, unde a cântat şi unde a cunoscut lume cu care poate avea colaborări în viitor. Şi Alexandra Stan a primit, recent, o invitaţie la o festivitate, legată tot de afaceri, care va avea loc pe 21 septembrie anul curent.
Hai să vorbim un pic despre femei. Cum să fie o femeie, ca să-ţi cucerească inima?
Pentru mine, femeia trebuie să fie în primul rând cu suflet  şi deşteaptă în ale vieţii. Nu contează dacă e blondă sau brunetă, nu contează dacă este săracă. Mă poate cuceri o femeie blândă şi nonmaterialistă, deşi eu sunt cel care face primul pas. Şi pentru că sunt o persoană romantică, desigur că ofer tot ce am mai bun la acest capitol. Îmi plac relaţiile bazate pe respect chiar dacă se mai strecoară pe alocuri gelozia, nu strică dacă nu este în exces. Doar că nu aş putea ierta niciodată o infidelitate.
Te vezi însurat, la casa ta? Copii îţi doreşti?
Desigur, îmi doresc o familie în tot sensul cuvântului, cu soţie şi copii şi cred că asta îmi lipseste cel mai mult în acest moment. De felul meu sunt un familist convins şi nu aş putea fără familie.
Esti superstiţios?
Nu, şi nu-mi ascult niciodată horscopul. Am încredere doar în puterea celui de sus.
Vicii ai?
Nu. Nu sunt fumător şi nu consum alcool.
Numeşte trei lucruri de care nu te-ai putea lipsi, în ruptul capului, în viaţa de zi cu zi.
Telefonul, maşina şi bunul-simţ sunt cele trei lucruri de care nu ar fi bine să mă lipsesc în viata de zi cu zi.
Apropo de maşini, ştiu că esti pasionat de automobilele de lux. Deţii, printre alte modele, două Ferrari galbene. Ce alte pasiuni mai ai?
Da, aşa este. Maşinile sunt una din slăbiciunile mele. Îmi plac maşinile de clasă, culoarea fiind neapărat neagră, ceea ce se observă şi la cele pe care le deţin. Mai sunt pasionat de design-ul de interior. Vila mea este destul de spaţioasă cu peste 20 de camere, dintre care un casino, un teatru, o cameră secretă şi valorează mulţi ani de multă muncă. Design-ul vilei este făcut strict de mine. Nu am apelat niciodată la un designer, indiferent dacă a fost vorba de construcţii majore sau doar de schimbări de interior. Acum lucrez la design-ul unui SPA pe care urmează să-l deschid. Este ceva care mă captivează şi am o deosebită plăcere când văd rezultatul final. Tot atât de mult mă relaxează şi ieşirile în largul oceanului.  Nu contează dacă sunt sau nu cu cineva. Pot să merg şi singur pe yacht. O ieşire pe apă îmi poate încărca baetriile pentru mult timp. Ador oceanul şi tot ceea ce e legat de el.  Îmi plac şi plimbările cu ski-jetul, mai ales dacă am cu cine să mă iau la întrecere.

Urmărește-ne pe Google News
Metoda șocantă prin care o jurnalistă și-a dat seama că iubitul ei o înșală: „Începuse să...”
GSP.RO
Metoda șocantă prin care o jurnalistă și-a dat seama că iubitul ei o înșală: „Începuse să...”
ȘOC TOTAL! Telefonul pe care l-a primit Putin! Amenințări fără precedent, totul e ireal!
Playtech.ro
ȘOC TOTAL! Telefonul pe care l-a primit Putin! Amenințări fără precedent, totul e ireal!
"Băiatu', vezi că face valuri!" Haz de necaz la Constanţa. Un tânăr a ieşit la plimbare cu caiacul pe promenada din Mamaia
Observatornews.ro
"Băiatu', vezi că face valuri!" Haz de necaz la Constanţa. Un tânăr a ieşit la plimbare cu caiacul pe promenada din Mamaia
Horoscop 29 mai 2022. Balanțele caută siguranță, dar poate că nu o caută unde trebuie, dacă nu au găsit-o deja
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2022. Balanțele caută siguranță, dar poate că nu o caută unde trebuie, dacă nu au găsit-o deja
Un nou incident șocant în SUA. Mai multe persoane au fost împușcate
Știrileprotv.ro
Un nou incident șocant în SUA. Mai multe persoane au fost împușcate
A invitat un fotbalist acasă şi a rămas mască. Ce au făcut: ”Acum nu ştiu dacă îi mai place”
Orangesport.ro
A invitat un fotbalist acasă şi a rămas mască. Ce au făcut: ”Acum nu ştiu dacă îi mai place”
Pentru mai multe secrete de stil & sustenabilitate cu Ioana Grama
PUBLICITATE
Pentru mai multe secrete de stil & sustenabilitate cu Ioana Grama