MENIU CAUTĂ
29 Dec. 2017 13:00

VIDEO EXCLUSIV! Actrița Isabelle Huppert a întârziat intrarea în scenă. Jeremy Irons i-a dat o adevărată lecție!

Distribuie

Actorii Jeremy Irons și Isabelle Huppert au fost invitații de marcă ai celei de-a 16-a ediții a Premiilor Europene de Teatru, care s-au desfășurat săptămâna trecută la Roma. Cei doi au fost răsplătiți cu câte un premiu, bucurându-se inclusiv de aprecierile colegilor de breaslă, care i-au lăudat în timpul unor conferințe dedicate, acestea având loc la Palatul Venezia din centrul capitalei italiene.

Isabelle Huppert și Jeremy Irons au oferit selectei asistențe și un moment de teatru, într-un spectacol lectură pe un text de Harold Pinter. Numai că ceea ce urma să fie citirea unui text în două personaje, s-a transformat într-un adevărat show, actorul britanic fiind nevoit să improvizeze și să umple timpul în așteptarea partenerei sale de scenă care… a întârziat intrarea în scenă! Reporterii Libertatea au fost în sală la „Oscarurile teatrului” și vă prezintă imagini în exclusivitate de la acest moment inedit, care avea să stârnească valuri de râsete, aplauze, dar și un scandal ulterior, în culise.

Cu mult umor, dar și cu multă ironie, Irons a dat vina inițial pe faptul că Isabelle este femeie și că necesită mai mult timp să se pregătească pentru scenă, fiind ocupată cu machiajul. Ulterior, în râsetele asistenței care a umplut până la refuz celebrul Teatro di Roma – Teatro Argentina, britanicul a adăugat că Isabelle este și franțuzoaică. „Poate că întârzie și pentru că trebuie să lucreze cu un englez!”, a adăugat Jeremy Irons, frecându-și nerăbdător mâinile. „Aveți alte lucruri de făcut?”, a mai întrebat britanicul, uitându-se la ceas. „Poate la toaletă?”, a continuat ironic Irons. „Vreți teatru?”, a întrebat el în franceză publicul care nu a contenit cu râsul, aplaudându-l. După alte momente stânjenitoare, acoperite cu puțină muzică, dar și cu gesturi de pantomimă sau improvizație, Jeremy s-a dus în culise, de unde s-a întors într-un final cu Isabelle Huppert. „Nu, e prea târziu, prea târziu!”, i-a aruncat actorul partenerei întârziate, care tocmai voia să spună ceva. „Ce înseamnă asta?”, a izbucnit el, arătând ceasul. „Nu e vina mea”, i-a răspuns Isabelle. „Nici scuză-mă, nimic nu îmi zici? Micului englez care te-a așteptat timp de zece minute?? OK, să trecem la treabă!”, a mai spus acesta, așezându-se la pupitrul cu texte. Ulterior, la final, cei doi au ieșit zâmbind la aplauze.

Însă acest lucru s-a întâmplat doar de dragul publicului, pentru că mai târziu cei doi au avut o dispută verbală la recepția organizată de italieni, unde Irons i-ar fi reproșat mai multe lucruri Isabellei. După mai multe schimburi de replici, britanicul s-a întors pe călcâie și a ieșit brusc pe balconul Palatului Venezia, unde s-a întreținut preț de câteva minute cu actrița Fanny Ardant, dar și cu soția sa și câțiva oameni de teatru care l-au înconjurat imediat.

Isabelle Huppert, binecunoscută actriță franceză de film și de teatru, a apărut în peste 90 de producții de lungmetraj și televiziune, fiind cea mai nominalizată actriță la Premiile Cesar, câștigând râvnitul trofeu în 1996. De cealaltă parte, Jeremy Irons, actor britanic nominalizat la Emmy, BAFTA, British Academy sau Globul de Aur, este deținătorul unui Oscar pentru cel mai bun rol principal în filmul „Reversal of Fortune”, în 1991.

Citește mai multe despre jeremy irons, festival și roma pe Libertatea.

Comentarii