MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2018 16:20 , de Denisa Macovei

VIDEO EXCLUSIV/ Loredana a recunoscut de ce nu a concurat niciodată la Cerbul de Aur. «Era absurd ca după ce câștigasem tot ce trebuia câștigat în România, să vin ca o novice»

Distribuie

Avea doar 16 ani când a câștigat Festivalul de la Mamaia, rămânând în istorie atât pentru prestația ei, cât și pentru că a fost cel mai tânăr concurent. În anii următori, Loredana nu s-a mai înscris la alte competiții. Și nu a concurat niciodată la Cerbul de Aur.

Loredana a recunoscut de ce nu a concurat niciodată la Cerbul de Aur

În cele 18 ediții ale Cerbului de Aur, Loredana a pășit pe scenă în mai multe ipostaze: de la prezentator la invitat special. Niciodată însă în postura de concurrent. Motivul nu este acela că nu are încredere în puterea acestui festival în industria muzicală din România, ci pentru că i s-a părut absurd să se prezinte ca o debutantă. „Cerbul de Aur înseamnă un festival de aur, românesc, un festival care este istoria muzicii românești și, de ce nu, a muzicii internaționale. E un spectacol-concurs care a reușit să unească muzica din România cu artiști și muzicieni din toate colțurile lumii„, este de părere artista, care a completat că poate, dacă Nicolae Ceaușescu nu ar fi interzis Cerbul de Aur în ultimii ani de comunism, ar participat și ea.

Loredana a recunoscut de ce nu a concurat niciodată la Cerbul de Aur

„Oricum, era absurd ca după ce câștigasem tot ce se putea câștiga în România să vin ca o novice și să pretind că sunt o începătoare, să concurez cu alți începători. Am fost invitată să țin recital, dar nu să particip în calitate concurent. Dacă Ceaușescu a interzis Cerbul de Aur în ultimii ani de comunism n-am avut ocazia să merg, așa că am fost doar la Steaua fără nume și la Mamaia”, ne-a mai spus Loredana.

Loredana a recunoscut de ce nu a concurat niciodată la Cerbul de Aur

Loredana a recunoscut de ce nu a concurat niciodată la Cerbul de Aur , însă a acceptat de fiecare dată să urce pe scenă în calitate de invitat special la show

Așa că, în 2018, la ediția aniversară a festivalului, Loredana a pășit pe scenă în calitate de invitat special pentru a susține un show de excepție, ceea ce s-a și întâmplat. De la cel mai vârsnic spectator până la cel mai tânăr, toți s-au ridicat de pe scaune, au dansat și au fredonat melodiile Loredanei. „O să vin așa cum mă simt bine și cum îmi doresc ca publicul să mă perceapă. Îmi place să fiu acel personaj din atmosfera show-ului și din povestea show-ului meu care să se muleze pe toate genurile de muzică”, a declarat Loredana pentru Libertatea înaintea recitalului pe care l-a susținut la Cerbul de Aur.

VIDEO: Cosmin Nistor

FOTO: Dumitru Angelescu

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/ Inis Neziri, cântăreața din Albania care a câștigat Cerbul de Aur, are 17 ani: „Nu mi-e frică decât de Dumnezeu”

 

Comentarii