Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Povestea de succes a Madălinei Stoica-Blanchard. Celebrul designer John Galliano cumpără parfumuri create de româncă
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO/ Povestea de succes a Madălinei Stoica-Blanchard. Celebrul designer John Galliano cumpără parfumuri create de româncă

VIDEO/ Povestea de succes a Madălinei Stoica-Blanchard. Celebrul designer John Galliano cumpără parfumuri create de româncă

Mădălina Stoica-Blanchard s-a făcut remarcată pe piața parfumurilor de nișă, creațiile ei fiind distinse cu trofee importante în industria frumuseții. Este din Câmpulung Muscel, a emigrat în SUA, și-a întâlnit marea dragoste în Franța și, împreună cu soțul ei, Julien Blanchard, a deschis în 2012 o casă de parfumuri de lux. John Galliano se numără printre clienții fideli ai brandului lansat de româncă.

De Andreea Archip,

Mădălina Stoica-Blanchard se mândrește cu originile ei, vorbește perfect românește și de 6 ani, o dată cu lansarea pe piața parfumurilor de nișă, trăiește cel mai frumos vis, acela de a performa în parfumeria artistică. 

„Totul a început în anii ’90, când am avut oportunitatea extraordinară de a emigra în SUA. Aveam 19 ani, tocmai terminasem liceul, eram în primul an de facultate la București. Am avut oportunitatea să plec pentru a vizita și, cum se proceda, având familie acolo, pe sora mea, am avut șansa de a putea rămâne. A fost primordial să îmi continui studiile, educația este foarte importantă. M-am înscris la Universitatea din New York pentru a studia Publicitate și Marketing”ne-a povestit ea, la întâlnirea Creators Talk Perfume: 2019 Trends.

A vândut parfumuri în SUA ca să își poată plăti studiile

Ajunsă pe tărâmul tuturor posibilităților, Mădălina Stoica-Blanchard și-a dorit să se poată întreține, așa că, în paralel cu facultatea, și-a găsit un job. Petrecându-și ore bune zilnic printre esențe și cosmetice, ea și-a descoperit afinitatea pentru astfel de produse. 

„La sfârșitul studiilor, mi-am dat seama că nu o să-mi creez o carieră în domeniul publicității. Însă pe tot parcursul lor am lucrat în magazine de lux, vindeam parfumuri și cosmetice. Era singura modalitate pentru a-mi putea plăti studiile. Așa mi-am descoperit, de fapt, pasiunea pentru parfumuri. La sfârșitul studiilor, am fost îndrumată de un mentor, neștiind în ce direcție să merg, de a mă îndrepta spre industria parfumurilor, și mi-a indicat să urmez cursuri de master la faimosul Fashion Institut Of Technology din New York. Este un program foarte greu, foarte dificil, sunt numai 24 de absolvenți pe an, am depus dosarul și am fost acceptată. Am terminat prima Magna Cum Laude, mi-a dat șansa să construiesc o carieră din pasiune, ceea ce este foarte rar”, ne-a spus Mădălina Stoica-Blanchard.

 

A renunțat la New York pentru Paris, unde s-a și căsătorit

Mădălina a ajuns în Franța cu o bursă, iar acolo, destinul i l-a scos în cale pe antreprenorul Julien Blanchard (neurobiolog). Împreună au deschis o casă de parfumuri, esențele fiind inspirate de povestea lor de dragoste.

„La Paris, l-am întâlnit pur și simplu pe Julien, la terasa Saint Germain, acesta fiind și unul dintre parfumuri, care vorbește exact despre întâlnirea noastră. Ni s-au încrucișat privirile, a fost o explozie de sentimente și de trăiri, și rezultatul: 9 luni mai târziu am părăsit New York-ul, m-am mutat la Paris și ne-am căsătorit”ne-a povestit ea entuziasmată.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Cu o experiență de 17 ani în domeniu, lucrând în marketing, Mădălina și Julien au pornit, pe cont propriu, în parfumeria de nișă, ea ca director de creație, el ca manager.

„Am avut șansa de a lucra pe două continente pentru case foarte mici până la casa cea mai mare, sunt produs Dior, cum mentorului meu îi place să-mi spună, pentru a mă tachina. Însă am lucrat, de asemenea, pe zona de distribuție, extindere până la marketing, creare, pur și simplu am făcut un tur complet al felului în care creăm un parfum”, ne-a explicat ea.

Face evaluarea olfactivă a parfumurilor

În spatele fiecărui parfum se ascunde, de fapt, o poveste. De aici pornește Mădălina înainte de a se apuca efectiv de treabă. Durata de creare a unui parfum este variabilă, însă rezultatele sunt spectaculoase.

Brandul creat de româncă s-a remarcat pe zona de nișă, obținând premii importante. Este încântată și fericită totodată de fiecare reușită și nu ezită să reinvestească în propria casă de parfumuri. Sumele sunt colosale, dar confidențiale. Îi place că are libertatea de creare și nu lucrează după rețete prestabilite.

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

„Timp de 2 ani de zile am studiat materii prime și arta parfumeriei, ceea ce astăzi îmi dă posibilitatea de a lucra cu parfumieri renumiți. Eu vin cu povestea, cu conceptul și apoi le dau mână liberă să creeze în funcție de poveste. Îi ajut cu imagini, avem o conversație foarte detaliată, pentru a mă asigura că avem aceleași repere. Când au câteva piste de propus, ne reunim, mirosim împreună.

Dacă eu consider că sunt pe calea cea bună, selecționăm formula respectivă și aici intru în joc și devine un concert de parfumuri, pentru că eu fac evaluarea olfactivă, eu sunt persoana care spune parfumierului să adauge puțin mosc sau să reducă puțin nota de trandafir și așa mai departe. Și când consider că parfumul este complet, este exact cum l-am imaginat, ne oprim și începem procesul de creație.

De exemplu, parfumul Nea, care a câștigat Art and Olfaction Awards, marele premiu, în Los Angeles, în 2016, a fost creat într-o săptămână.

Pentru Nin Shar, pentru care folosim trandafir în forma cea mai pură, ne-au trebuit doi ani de zile pentru a-l stabiliza, pentru că este o materie, practic, vie. Orice moleculă adăugată la formulă îi schimba complet caracterul”, ne-a mai spus Mădălina Stoica- Blanchard.

Designerul John Galliano folosește parfumurile româncei

Pe lângă premii importante, precum Fifi Awards, românca are satisfacția că nume importante se numără printre consumatorii brandului său. 

„La Paris, în mod special, John Galliano este clientul nostru fidel de trei ani. Suntem foarte mândri, este o personalitate și un personaj, și faptul că ne alege dintre sute de sticluțe prezentate, și nu unul, ci două parfumuri, este o mare onoare pentru noi. Trandafirul pe care îl folosim, extrasul pur, este cel mai scump ingredient. Vorbim de zeci de mii de euro pe kilogram, molecule de sinteză, extrase din natură”, ne-a mărturisit ea.

Vorbește româna perfect și ajunge des în țară, unde locuiește mama ei. 

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'
Recomandări

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'

„Am trăit nouă ani în SUA, trăiesc de 14 ani în Franța și, evident, ne formăm ticuri, însă limba maternă, orice am spune, nu se uită niciodată”, a subliniat Mădălina Stoica- Blanchard. 


Citește și:

EXCLUSIV/ A împlinit 19 ani dar tot nu pleacă singură de acasă! Nicole Cherry merge pentru prima oară în SUA, însă cu tata

Românca inclusă în topul celor mai buni profesori din lume a plecat din țară! Metodele sale i-au adus numeroase premii internaționale, iar elevii ei au ajuns la Harvard sau Princeton 

Close
Închide
  Close