MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2018 21:00 , de Denisa Macovei

VIDEO EXCLUSIV/Și acasă e tot fermier cu mână de fier! Nea Rață i-a luat fiului său cadou de majorat …un tractor

Distribuie

Toată lumea îl cunoaște pe Nea Rață ca fiind tiranul de la „Ferma Vedetelor” (și în general de la toate emisiunile la care participă!). În realitate, Florin Rață, pe numele real, este total opus atunci când este în sânul familiei. De exemplu, simpaticul personaj - fermier de meserie - i-a luat fiului său, când a împlinit 18 ani, un cadou de zeci de mii de euro. Nu, nu un bolid de lux, ci ..un tractor!

Nea Rață era licean când a urcat pentru prima dată la volanul unui tractor și s-a îndrăgostit iremediabil. Așa că, și acum, când nu filmează pentru vreun show, urcă la volanul tractorului.

„Am atestat profesional. Eu când am terminat liceul agricol mi-au dat și carnet de conducere de tractor agricol. Am dus vedetele la fermă cu limuzina. Cu trașcoleta. În fiecare toamnă urc pe tractor. Eu când încep campania, fiind agricultor de meserie, sunt ca ciobanul cu oaia. Dacă nu simt pământul, să mă urc pe tractor, să-l întorc pe brazdă, nu mă simt bine. L-am învățat și pe băiatul meu să urce', ne-a povestit nea Rață, completând că i-a insuflat și fiului său această pasiune pentru agronomie.

„Aștept să dau BAC-ul și după vorbim despre facultate. Vreau să fac Agronomie. Deja am învățat multe de la tata. La 18 ani, cadou de majorat mi-a făcut cadou un tractor', ne-a spus și Bogdan Rață. De altfel tânărul este deja băgat în afacerea familiei.

„A arat 100 de hectare și și-a făcut majoratul cu banii câștigați', l-a lăudat tatăl său, iar Bogdan i-a promis că va munci și mai mult pentru a avea tot ce își dorește. „Da, acum o să ar mai mult și o să-mi iau și o mașină. Una mai ieftină decât tractorul!'.

Nea Rață i-a luat fiului său tractor pentru a-i lăsa afacerea

În timp ce pe fiul său îl pregătește să preja cârma afacerii, în ceea ce privește soarta fiicei sale, Nea Rață a lăsat-o să aleagă cariera pe care și-o dorește. „Am prins ideea despre agricultură și vreau să încerc și altceva când o să fiu mai mare. Adică să-mi deschid și altceva. Tot ceva legat de agricultură', ne-a povestit Bogdan Rață, completat de tatăl său, care a menționat că, dacă după terminarea facultății se răzgândește în ceea ce privește cariera lui, va fi nevoit să-i înapoieze toți banii pe care i-a chetuit pe studiile lui.

„Sora lui nu vrea în acest domeniu. Fiica mea este anul doi la medicină generală. Ea vrea să devină medic. Nu vrea nici măcar medic veterninar. Eu cu copiii mei, după ce au terminat liceul, am avut o discuție. Mariei i-am spus că poate să fie pe picioarele ei sau să fie argat. Dacă vrea să fie slugă, poate să facă ce vrea, dar dacă vrea să fie propriul șef,să aibă propria afacere, atunci să facă o facultate, iar apoi să profeseze. Nu să facă ceva doar de dragul de a avea o diplomă. Așa și Bogdan, face Agronomia ca să poată să profeseze. Vrea să facă altceva e treaba lui, dar îmi dă banii pe facultate înapoi', a mai spus fermierul.

VIDEO: George Capoioanu

FOTO: Dumitru Angelescu


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/Culisele unei familii fericite!  Mirela Vaida: După o relaţie de aproape 15 ani, suntem la un alt capitol!'

Comentarii