Ai pistrui și nu ți-a spus nimeni până acum că-ți vin bine? Află cum poţi scăpa de ei

12 februarie 2016 23:30 De: ,

Pistruii apar ca urmare a expunerii la soare. Nu sunt periculoşi pentru piele, dar multe persoane îi consideră inestetici şi preferă să îi diminueze sau chiar să îi elimine pentru a avea un ten uniform. Află cum poţi scăpa de ei prin mijloace naturale şi cum poţi preveni apariţia lor.

 

  1. Foloseşte suc de lămâie. Acesta este un agent de albire a pielii complet natural care poate diminua sau chiar şterge pistruii. Este adevărat că sucul de lămâie este mai eficace pentru pistruii naturali decât pentru cei provocaţi de expunerea la soare. Aceştia din urmă au tendinţa de a fi mai închişi la culoare şi neuniformi. Cum procedezi. Ia câteva lămâi bio şi stoarce-le sucul într-un bol. Înmoaie o dischetă de bumbac în suc şi aplic-o pe faţă, pe locurile unde ai pistrui. Lasă sucul să acţioneze pe piele 10 minute apoi, clăteşte cu apă rece. Fă această operaţiune zilnic până la dispariţia pistruilor.
  2. Masca pe bază de lactate. O altă modalitate de atenuare constă în aplicarea unei măşti pe bază de lactate. Acidul lactic prezent în lactate elimină stratul superficial al pielii şi atenuează astfel pistruii. Ca şi prima metodă este mai eficientă pentru pistruii naturali. Cum procedezi. Întinde în strat gros o jumătate de ceaşcă de smântână pe zonele cele mai afectate de pistrui. Lasă să pătrundă în piele cam 10 minute, apoi clăteşte cu apă rece şi tapotează delicat faţa pentru a o usca. Mai poţi încerca o curăţire cu lapte integral. Pune lapte într-un bol şi apoi cu mâna, întinde-l pe faţă. Lasă-l să stea 10 minute, apoi clăteşte cu apă rece şi şterge-te cu un prosop moale, prin tapotare.
  3. Fă-ţi un exfoliant din fructe. Piureul din fructe amestecat şi aplicat pe faţă te poate ajuta să elimini celulele moarte de pe suprafaţa pielii pentru a atenua pistruii. Masca aderă pe piele şi ajută la exfolierea blândă a ei. Cum procedezi. Pune într-un bol un piure de căpşune şi kiwi şi întinde-l pe faţă, mai ales pe zonele cu pistrui. Lasă să se usuce complet, cam 20 de minute. Înlătură masca şi clăteşte cu apă rece. O altă combinaţie este cea de castraveţi şi caise.

 

Metoda cu laser

Dacă metodele naturale nu te satisfac poţi încerca cu laser. Dar şi aici rezultatele sunt diferite şi nu mereu perfecte. Laserul utilizat pentru diminuarea pisturilor este de culoare galbenă, utilizarea este sigură şi nu produce daune pielii.

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro