MENIU CAUTĂ
13 Apr. 2018 23:10

Adela va sfătuieşte în sex şi iubire. „Ori de câte ori fac dragoste cu partenera mea apare o problemă din partea mea”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Bună ziua,
Mă numesc Ionuț, am 35 de ani, sunt căsătorit, am un copil și sunt din zona de sud-est a țării. Motivul pentru care am apelat la dumneavoastră este legat de viața sexuală. Ori de câte ori fac dragoste cu partenera mea apare o problemă din partea mea, adică ejaculez repede, dar nu știu de ce. Aș face ceva să opresc acest moment neplăcut, căci partidele sunt de scurtă durată. Sunt sigură că dacă aș încerca și cu alte femei la fel aș păți. Vă rog să mă ajutați cu o soluție. Cum ar trebui să procedez.

Adela răspunde:

Dragă Ionuț,

Ejacularea precoce poate avea multiple cauze, așa că este foarte greu să mă pronunț în ceea ce te privește doar pe baza unei simple scrisori. Sfatul meu este să consulți mai întâi un medic urolog, pentru a vedea dacă este vreo problemă de sănătate. De asemenea, este posibil să fie implicată și o cauză psihologică, situație în care ar fi util să stai de vorbă cu un psiholog cu competențe în sexologie. Poți apela și la tratamente naturiste, cum ar fi acupunctura sau fitoterapia. Există și remedii locale, cum ar fi un unguent pe bază de lidocaină, care reduce sensibilitatea la nivelul penisului, producând un fel de amorțire, care face ca actul sexual să poată fi prelungt. Însă trebuie să ai grijă să te dai cu acest unguent sub prezervativ, pentru că dacă unguentul ajunge și în vaginul iubitei tale, ea nu va mai simți nimic, așa că degeaba te-ai străduit. În general, un stil de viață sănătos, bazat pe o dietă curată, cu suficiente ore de somn și cu mișcare măcar o jumătate de oră zilnic, ar trebui să fie o premisă pentru o sexualitate sănătoasă. Și încă ceva: când ajungi în 'momentul faptei', nu te grăbi. Cu cât te repezi mai hămesit asupra femeii, cu atât îți vei pierde controlul mai rapid. Ia-o încet, ai răbdare cu ea, fii atent și la mișcările ei, și poate nu va mai fi atât de rău.

 

 

Comentarii