Ingrediente: 200 g somon afumat, 450 g spanac (proaspăt sau congelat), cinci ouă, 200 g cremă de brânză cu verdeaţă.
Mod de preparare: spanacul se spală, se scurge şi se mărunţeşte cu blenderul. Albuşurile se bat spumă şi se amestecă apoi cu gălbenuşurile bătute şi cu spanacul mărunţit. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia.Se dă la cuptor şi se lasă până devine aurie. După ce se scoate, se întinde crema de brânză pe toată suprafaţa foii. Se pune şi un strat uniform de somon afumat, apoi se rulează şi se lasă două ore la frigider. Se serveşte feliată.
Bombonele din brânză
Ingrediente: 300 g brânză dietetică bine scursă, opt linguri de zahăr pudră, o lingură smântână, un plic zahăr vanilat, 10-15 prune uscate, trei linguri frişcă, nuci după gust, 100 g ciocolată albă, nucă de cocos albă şi roz, fulgi de migdale şi bombonele colorate.
Mod de preparare: se amestecă într-un castron patru linguri de zahăr pudră, zahărul vanilat, smântâna şi brânza până se omogenizează. Se scot sâmburii prunelor şi se umplu cu nuci măcinate, apoi se îmbracă în compoziţia de brânză. Se topeşte ciocolata în baie de aburi, cu patru linguri de zahăr pudră, se lasă să se răcească, apoi se adaugă frişca şi nuca de cocos albă. Apoi, pentru decor, mingiuţele se dau prin fulgi de migdale, prin bombonele colorate sau prin nucă de cocos albă ori roz. Se lasă la frigider două ore.
Rulouri «Ochi de păun»
Ingrediente: doi piepţi de pui dezosaţi, patru ouă fierte, o legătură de spanac, ulei pentru prăjit, condimente pentru pui, sare, piper.
Mod de preparare: se feliază pieptul de pui astfel încât să iasă patru bucăţi. Se bat ca pentru şniţele şi se condimentează după gust. Spanacul se introduce trei minute în apă fierbinte, apoi se lasă la scurs şi la răcit. Se aranjează spanacul pe fiecare bucată de pui, iar în centru se pune oul fiert. Se rulează şi se leagă cu aţă, apoi se prăjesc toate în tigaie până se albesc. După aceea, se introduc în cuptor 15 minute la 180 de grade, ca să se coacă uniform. Înainte de servire, li se scot aţele şi se taie în două. Se asortează cu garnitură de mazăre.