MENIU CAUTĂ
14 Ian. 2006 14:49

4 exercitii pentru brate subtiri

Distribuie

Poate ca vremea tricourilor a trecut, dar bratele frumoase inca se poarta. Dezvoltarea muschilor se bazeaza pe antrenament, alimentatie si pe odihna (refacere). Antrenamentul trebuie efectuat de 3-4 ori pe saptamana – nu e recomandat zilnic, pentru ca muschii solicitati prea mult au prea putin timp de refacere. (material preluat de pe www.idieta.ro)


Perioada de executie: 4 saptamani
Saptamana 1: o singura serie, 10-12 repetari pentru fiecare exercitiu;
Saptamana 2: 1-2 serii, 10 -12 repetari;
Saptamana 3: 2-3 serii, 10-12 repetari;
Saptamana 4: 3 serii, 10-12 repetari.


1. Exercitii din pozitia culcat, cu spatele pe banca; perechea de gantere sa fie de 2-3 kg. Se lasa incet bratele in jos si spre lateral, pana cand antebratele ajung paralel cu solul, apoi se revine in pozitia de plecare.


2. Din pozitia culcat, cu spatele pe banca, se imping alternativ ganterele. Se intinde un brat, pastrandu-l pe celalalt in pozitie de start. Se revine cu bratul de sus la piept intinzandu-l simultan pe celalalt.


3. Tractiuni verticale la helgometru. Incarcatura trebuie sa fie medie. Se apuca bara, care se afla deasupra capului, cu ambele maini, se trage numai din dreptul pieptului, apoi se intind bratele si se revine la pozitia initiala.


4. Ramat lateral la doua helgometre. Asezata frontal cu bratele intinse oblic in jos, helgometrul de podea sa fie la acelasi nivel. Se trage simultan de cele doua manere, impreunand pumnii la nivelul fetei si se revine la pozitia de start.


Practicarea fitness-ului nu necesita aptitudini deosebite. Iar exercitiile la aparate contribuie nu numai la dezvoltarea musculaturii, ci si la dobandirea unei siluete elegante, la imbunatatirea conditiei, a respiratiei, la inlaturarea unor deficiente de dezvoltare fizica si la marirea rezistentei organismului.


Pentru ca rezultatele sa fie concludente, trebuie sa se tina cont si de forma corpului, chiar daca e foarte la moda sa lucrezi la aparate – si mai comod, spre deosebire de aerobic, unde trebuie sa lucrezi fara intrerupere o ora. La aparate, miscarile sunt mai intense, mai dure, exercitiile se lucreaza pentru un grup mai mic si mai exact de muschi, iar cand se face trecerea de la un aparat la altul, e nevoie de un timp de revenire de 2-3 minute.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii